הדברה לא רעילה

איך עושים הדברה לא רעילה?

תמיד שואלים אותנו האם אנחנו עושים הדברה לא רעילה, והתשובה שלנו היא כן, מתי שזה מתאפשר. היום יש שלל טכנולוגיות וטכניקות שמאפשרות לנו להדביר מזיקים גם ללא רעלים, אז נסביר לכם כעת איך אנחנו עושים את זה ומתי בכלל אפשר.

 

מחפשים שירות הדברה לא רעילה?
הזמינו מדביר מוסמך להדברה ללא סכנה לבריאותכם
טיפול במכרסמים ומזיקים באמצעות מלכודות, פיתיונות ג'ל ועוד
שימוש בחומרי הדברה בעלי רעל במינון נמוך מאוד
הדברה בבתים, דירות, משרדים ועוד
מגיעים לכל מקום בארץ

 

לקבלת הצעת מחיר משתלמת חייגו:

 

הדברה לא רעילה

 

    לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

    הדברה ללא רעלים ובעזרת מלכודות – 5 מקרים שבהם זה מתאפשר

    השיטה הכי לא רעילה היא הדברה עם מלכודות, שלמעשה לא משלבת שום חומר פעיל כימי שמסוכן לאדם. לכל מזיק מתאימה מלכודת מסוג אחר, וכך גם פיתיון שונה:

    1️⃣ מלכודת מכרסמים – טוב נו, את זה בטח כבר ידעתם בעצמכם. הרי כולם מכירים את מלכודת הקפיץ הידועה, אך יש עוד סוגים שונים של מלכודות, כמו מלכודת דבק (לא ממש הומאנית) ומלכודת כלוב (הכי הומאנית). בדרך כלל צריך לשלב במלכודת פיתיון, למעט במקרה של מלכודת הדבק, מאחר שהיא בעצמה משחררת ריח שמושך את המכרסמים. מלכודת הדבק יכולה להיות יעילה גם נגד תיקנים ואפילו נחשים קטנים.

    2️⃣ מלכודת יתושים – המלכודת הטובה ביותר משלבת 4 גורמי משיכה שונים ליתושים: הראשונה שבהן היא אור אולטרא סגול, השנייה היא חום שנפלט ממנה, השלישית היא CO2 שהיא שמחררת, והרביעית היא לחות שיוצאת ממנה. עם כל כך הרבה "פיתיונות", אתם יכולים להבין שהיא יעילה מאוד נגד חרקים רבים נוספים שמתעופפים בלילה, ביניהם למשל עשים.

    3️⃣ מלכודת עשים – יש דבר נוסף שמושך עשים (פרט לדגנים ובדים), וזה פרומון. זהו למעשה ההורמון שהנקבות משחררות ושמהווה הזמנה לעשים להתרבות. על המלכודת עצמה יש דבק, וכשהעש בא איתו במגע, הוא נדבק ולא יכול להשתחרר. זה לא תמיד הפתרון האולטימטיבי, אך הוא כן יכול לצמצם באופן ניכר את כמות העשים שבבית.

    4️⃣ מלכודת זבובים וברחשים – למלכודת הזו יש 2 צורות: האחת עובדת עם דבק, והשנייה עם קופסת פלסטיק שאוטמת את החרקים המעופפים בתוכה. לא משנה באיזו מלכודת בוחרים, זה עובד, וזה יכול לצמצם את כמות החרקים המעופפים האלה ביעילות. ישנו יתרון למלכודת הפלסטיק, מאחר שהיא רב פעמית, וניתן למלא אותה בפיתיון מחדש מבלי להחליף אותה. באופן כללי, מלכודת הדבק מומלצת לשטחים חיצוניים, ואילו מלכודת הפלסטיק לשטחים סגורים.

    5️⃣ מלכודת צרעות – מלכודות לצרעות מגיעות בצורת מיכל או שקית, שבתוכם יש פיתיון עם ריח שמושך אותן, והן נלכדות בפנים בעזרת נוזל או חומר דביק. השקיות הן חד פעמיות, בעוד שהמיכלים הם לרוב רב פעמיים. המלכודת הזו יעילה למעשה גם נגד זבובים, אך משתמשים בה בעיקר לצרעות מאחר שקל לתלות אותה ליד אזור הקן שלהן.

     

      לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

       

      האם פיתיונות רעילים נחשבים כשיטת הדברה לא רעילה?

      בואו נעשה קצת סדר בעניינים. כשאנחנו אומרים "פתרונות הדברה לא רעילים", מה שאנחנו מתכוונים זה שאין שום סכנה שאתם, הילדים שלכם או חיות המחמד שלכם תבואו במגע עם רעל. ולכן, גם פיתיונות ג'ל שמכילים רעלים נכללים בקטגוריה הזו. הטריק הוא להשתמש בפיתיונות האלה במקומות הנכונים שאכן לא מציבים אף אחד בסכנה, ולכן נדרשת מומחיות של מדביר מומלץ שיציב כל פיתיון שכזה במקום הנכון. הנה כמה דוגמאות:

      פיתיונות רעילים למכרסמים: לעולם לא מפזרים פיתיונות שכאלה סתם כך בשטח פתוח, אלא אך ורק בתוך תיבות האכלה סגורות, שמאובטחות לאלמנט מסוים בסביבה בעזרת כבל, ונעולות כך שרק מדביר יוכל לפתוח אותן עם המפתח שלו. נציין עם זאת שישנה אפשרות להרעלה משנית, כלומר שחיה אחרת תאכל מכרסם שהורעל, ואז היא תספוג את הרעל בעצמה. לכן כדאי להיזהר ולוודא שהחתול או הכלב שלכם לא באים באינטראקציה עם עכברים או חולדות שמתו.

      פיתיונות ג'ל רעילים: הפיתיונות האלה יכולים להיות יעילים מאוד נגד נמלים, תיקנים ואפילו טרמיטים, אך חייב להציב אותם במקומות גבוהים ו/או נסתרים כך שרק החרקים האלה יוכלו להגיע אליהם ולא חיות מחמד או ילדים. לכן אנחנו משתמשים בכמויות קטנות ומדודות בעיקר בחריצים בסביבת האזור שבו נמצאו החרקים, או ישירות בתוך העץ במקרה של טרמיטים.

      פיתיונות רעילים לטרמיטים: נמשיך ונרחיב על הטרמיטים, מכיוון שיש לנו נגדם פיתיונות אחרים ונוספים, אותם אנחנו משלבים בהדברת נמסיס שאנו מבצעים נגדם. כמו במקרה של מכרסמים, גם כאן הפיתיונות (שעשויים מעץ) נמצאים בתוך תיבות האכלה שמיועדות אך ורק למזיקים האלה, ולשום יצור אחר לא תהיה גישה אליהם.

       

      מתי חייב לעשות הדברה בלי רעל?

      מאחר שבעשרות השנים האחרונות ההדברות נעשו בעיקר בריסוס ועם חומרים די עוצמתיים, חלק מהמזיקים זכו לפתח חסינות אבולוציונית לרעלים האלה, וכיום ניתן להדביר אותם אך ורק בשיטות שאינן רעילות. הנה כמה דוגמאות למזיקים שאנחנו מדבירים ללא רעלים:

      הדברה בלי רעלים נגד פשפשי מיטה

      השלד החיצוני של החרקים האלה לא מאפשר לשום חומר הדברה לחדור דרכו, ולכן אנחנו המדבירים נאלצנו לאמץ שיטת הדברה אחרת – הדברה בקיטור. למעשה, שיטה זו התבררה כברכה ולא כקללה, כי היא מאפשרת לנו להשמיד פשפשים במזרנים ובמיטות מבלי שיהיה צריך לרסס אותם, וכך אתם בעצם לא מסתכנים בשום חשיפה לרעל בעת השכיבה במיטה. נציין עם זאת שכחלק מההדברה במקרי נגיעות קשים אנחנו כן משתמשים בחומר שמכיל כמות מזערית של רעל, והוא חומר מווסת גדילה (IGR) שמיועד למנוע מהפרטים הצעירים את האפשרות להתפתח לבוגרים ולהתרבות.

      הדברה נטולת רעלים נגד תיקן גרמני

      גם החרק הזה פיתח עמידות עם השנים לחומרי ההדברה הסטנדרטיים, ואותו צריך לחסל בעזרת שילוב של פיתיונות ג'ל ומלכודות דבק. מטרת הפיתיונות היא להרעיל בצורה ממוקדת את התיקנים הבוגרים והצעירים, ואילו מלכודות הדבק תופסות את הנקבות עם תיקי הביצים, כך שלא יתרוצצו בבית ולא ימצאו מקום בטוח להסתתר בו. לכן את הפיתיונות אנחנו נציב במקומות שבהם התיקנים הכי פעילים, ואילו את מלכודות הדבק באזורים שבהם הם נוטים להסתתר.

      הדברה ללא רעל ליתושים

      אפשר וכדאי לרסס נחיל יתושים, וכפי שזכור לכם ניתן גם להדביר אותם עם מלכודות. אך כדי להדביר כמו שצריך את המעופפים האלה, צריך לטפל בשורש הבעיה, והוא אזור הרבייה שלהם. זה תמיד יהיה אזור לח או רטוב, למשל שלוליות מים או בריכת נוי. שם ההדברה נעשית פשוט על ידי ייבוש מקור המים, או אם זה לא מתאפשר, אז על ידי הדברה ביולוגית עם Bti. זה למעשה חיידק שפוגע בזחלים של היתושים, וכך מונע את האפשרות שהיתושים יצליחו להתרבות בסביבתכם.

        לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

        איך אפשר להדביר ללא רעלים באופן עצמאי?

        היופי בהדברה שלא משלבת רעלים זה שניתן לבצע אותה לעיתים גם באופן עצמאי. תוכלו לרכוש בעצמכם את המלכודות שציינו, או שתוכלו להכין מלכודות או חומרי הדברה משלכם ובאמצעים ביתיים. הנה כמה דוגמאות:

        תרסיס לא רעיל נגד חרקים: שמן אתרי בריח לבנדר, מנטה או הדרים יכול לדחות לא מעט מזיקים. כל מה שצריך לעשות זה לערבב כמה טיפות שלו בבקבוק תרסיס מלא במים ולרסס באזורים שמהם תרצו להרחיק חרקים.

        מלכודת לא רעילה לחרקים: מערבבים חומץ תפוחים עם כמה טיפות של סבון כלים בצנצנת או קערה, מכסים אותה בניילון נצמד, עושים בו חור קטן כך שתהיה גישה לחרקים וזה הכול. המלכודת הזו יכולה למשוך חרקים מעופפים (בעיקר זבובים) שיתקעו בה ולא יוכלו לצאת ממנה.

        אבקת הדברה לא רעילה: ניתן לרכוש בחנויות מוצרי בעלי חיים אבקה שנקראת "אבקה דיאטומית". היא עשויה מסיליקה, והחומר הזה מייבש את השלד החיצוני של החרקים ומשמיד אותם. היופי זה שהוא בטוח לחלוטין לחיות מחמד, כך שניתן לפזר אותו למשל בגינה כדי להיפטר מחרקים כמו פרעושים (אך כמובן לא על חיית המחמד עצמה).

         

        האם אפשר לעשות הדברה לא מסוכנת עם ריסוס?

        התשובה שלנו היא כן, אך יש פה כוכבית מסוימת. בדרך כלל אין שום בעיה לחזור הביתה כשעה לאחר הריסוס בלי לחשוש. אך אם יש לכם ילדים או בעלי חיים, נמליץ על זמן קצת ארוך יותר – עד 4-8 שעות, בהתאם לסוג הריסוס. החומר עלול להיצמד לכפות הרגליים והידיים שלהם, ואלו יכולים למצוא את דרכם לפה שלהם. 8 שעות די והותר מספיק זמן כדי שהחומר יתפוגג באופן מלא ולא יסכן אותם כך.

        אנחנו בחברת המדביר שמציל עוסקים בתחום ההדברה כבר למעלה מ-15 שנה, וכל חומרי הריסוס שאנו משתמשים בהם מאושרים על ידי המשרד להגנת הסביבה ובעלי רעל במינון נמוך מאוד שנחשב בטוח לאדם. נדריך אתכם כך שלא תישקף לכם שום סכנה – אצלנו אתם בידיים בטוחות.

        נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך

        לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.