חיטוי מאגרי מים

חיטוי מאגרי מים ומערכות מים בפריסה ארצית

מתי צריך לחטא מאגר או צינור מים, איך נעשה חיטוי מאגרי מים, מה זה טופס 4 ואיך הוא קשור לנושא וכמה עולה לחטא מאגרי וצינורות מים ולשלוח בדיקת חיטוי למעבדה? המשיכו לקרוא וגלו את כל התשובות.

מאגר המים הזדהם? מעוניינים לחטא מים לצורך קבלת טופס 4? צריכים לנקות צינורות מים שמשמשים לשתייה? הגעתם למקום הנכון! כאן בחברת המדביר שמציל מחכים לכם צוותי הדברה שמוסמכים בניקוי וחיטוי מאגרי וצינורות מים, ואנחנו בודקים עבורכם בחינם מי המומלצים ביותר עבור המקרה הספציפי שלכם ואילו מהם יספקו את המחירים הזולים ביותר. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להרים אלינו טלפון או להשאיר פרטים באתר, ותוך דקות ספורות תקבלו המלצות על מדבירים בעלי רישיון מטעם המשרד להגנת הסביבה שמחזיקים בתעודת חיטוי וניקוי למי שתיה ומאגרי מים ואת הצעות המחיר שלהם.

 

חיטוי מאגרי מים מחירים מיוחדים לחברות אחזקה!
חיטוי מערכות מים, צינורות ומערכות מי שתיה
צריכים חיטוי מערכות מים? שירות SOS
רישיון משרד הבריאות לטיפול במערכות מים
תעודת חיטוי וניקוי למי שתיה ומאגרי מים
שירות בפריסה ארצית רחבה

 

להזמנת שירותי חיטוי חייגו לטלפון:
חיטוי מאגרי מים

    לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

    מתי צריך לנקות ולחטא מאגרי מים?

    יש כמה מצבים שמצריכים ניקוי וחיטוי מאגרי מים:

    √ ניקיון שגרתי – בריכות עם מים שמוזנים מהמוביל הארצי ומאגרים בבנייני מגורים צריך לחטא ולנקות אחת לשנה, ואילו בריכות של מים מותפלים יש לנקות אחת לשנתיים. כל מאגר גדול אחר יצריך ניקוי וחיטוי כל 5 שנים, זאת כל עוד יישלחו מדי שנה צילומים ודגימות לרשות הבריאות, יחד עם בקשה לדחיית הניקוי.

    √ כשמתקינים מערכת מים חדשה – אחרי ההתקנה ועוד לפני שמקבלים אישור אספקת מים, צריך לחטא ולנקות את המערכת, זאת למניעת זיהומים וטעם וריח לוואי במים.

    √ כשעושים פעילויות תחזוקה – כל פתיחה של מערכת המים עלולה לגרום לחדירה של זיהומים, ולכן לפני שמחברים אותה מחדש צריך להזמין חברת הדברה מומלצת שמספקת שירותי ניקוי וחיטוי מערכות מי שתיה.

    √ כשמשנים את ייעוד מאגר המים – אם המים שבמערכת לא שימשו מעולם לשתייה, וכעת משמישים אותם לשתייה, זה אפשרי רק לאחר שמקבלים אישור מרשות הבריאות, לאחר ניקיון וחיטוי יסודיים.

    √ כשחודר זיהום למאגר – בהתאם לרמת הזיהום ייעשו פעולות שונות של ניקוי וחיטוי, אשר ישתנו גם בהתאם לסוג מערכת המים. זיהומים יכולים להיות למשל ימשושים או זיהומים מיקרוביאליים.

    שימו לב כי לצורך חיטוי מאגרי מים משרד הבריאות מחייב אתכם לקבל אישור כאשר זה נעשה בשל שינוי ייעוד המאגר או אחרי חדירת זיהום אליו.

     

    מתי צריך ניקוי וחיטוי צינורות מים?

    גם כאן, כמו במקרה של חיטוי מאגר מים בבניין, יש מספר מצבים שמצריכים מכם להזמין שירותי תברואה שכוללים חיטוי וניקוי:

    1. כשמתקינים מערכת מים חדשה – עוד לפני שתקבלו אישור אספקת מים ממערכת מים חדשה, תצטרכו לנקות ולחטא את המערכת כדי שלא יהיו בה גורמים מזהמים או טעם וריח לוואי.

    2. כשפותחים את הצנרת – אם התרחש פיצוץ בצנרת וצריך לפתוח אותה ולתקן את הבעיה, יכולים להיכנס לתוכה לכלוך וחיידקים, ולכן צריך לחטא אותה ואת כל האביזרים שלה לפני שמחברים אותה לשאר המערכת.

    3. כשמשנים את ייעוד הצנרת – אם מערכת המים לא שימשה בעבר לשתייה וברצונכם כעת להסב אותה לשימוש שכזה, תצטרכו לקבל אישור מרשות הבריאות, ועבורו יש צורך בחיטוי.

    4. כשחודר זיהום למערכת – על פי רמת הזיהום, ייעשו פעולות מתאימות שמטרתן לנקות ולחטא לחלוטין את מערכת המים.

    5. כשמחליפים אביזרים – בדרך כלל כשמחליפים את מד המים או את שסתום האל חוזר, העבודה נעשית בצורה נקייה, אך אם ישנו חשד קטן שהמערכת הזדהמה בעקבות התהליך, רצוי מאוד לחטא אותה.

     

    בתמונה – דיגום השטח ומימין הכלי ללקיחת דיגום למשרד הבריאות

     חיטוי מאגרי מים

    איך לחטא מאגרי מים באופן מקצועי?

    1. סוגרים את צינורות הכניסה והיציאה של המים למאגר באופן מוחלט.

    2. בודקים ומוודאים שאין שום גורמים במים שעלולים לגרום לצנרת להיסתם.

    3. מוציאים את כל המים והמשקעים שבמאגר בעזרת צינור ניקוז, ואם זה לא מתאפשר – בעזרת משאבה.

    4. בודקים האם קיימים כשלים במאגר, כמו בעיות בניקוז, חיבורים שגויים וכדומה.

    5. אם יש בעיות שמצריכות התייחסות, מתקנים, צובעים ואוטמים אם צריך.

    6. מנקים את כל האביזרים שנמצאים בתוך המאגר.

    7. מנקים את חלקו הפנימי של המאגר ומוציאים כל חפץ זר שמצוי בתוכו.

     

      ניקוי מאגר מים לפני ואחרי

    ניקוי מאגר מים לפני ואחרי

    ניקוי מאגרי מים – איך זה מתבצע?

    תהליך הניקוי והחיטוי של מאגרי המים מתחלק ל-3 שלבים:

    1. משתמשים במברשות קשות וזרם בלחץ גבוה כדי לנקות את הקירות, הרצפה והתקרה של המאגר ולהסיר את כל האבנית.

    2. שוטפים את המאגר עד שמי הניקוז נראים צלולים לחלוטין.

    3. שוטפים ומנקזים את צנרת היציאה של המאגר ומרוקנים את המאגר.

     

    חיטוי מאגר מים בבניין משותף

    ישנן 3 דרכים לחטא את מאגר המים:

    1. פיזור או מריחת כלור במאגר ריק – מרססים או מורחים תמיסה לחיטוי על קירות המאגר ומחכים חצי שעה. לאחר מכן שוטפים את המאגר וממלאים במי רשת לאספקה.

    2. חיטוי עם כלור במילוי הדרגתי – ממלאים את המאגר עד בערך 5% מהנפח שלו בתמיסת כלור ומחכים 6 שעות. לאחר מכן ממלאים את המאגר במי רשת עד מפלס הגלישה, כך שריכוז הכלור לא יהיה נמוך מ-0.3 מג”ל.

    3. חיטוי עם קיטור – משתמשים בחום ולחץ כדי לחטא את קירות ורצפת המאגר. אם מדובר במכל קטן, כמו במקרה של חיטוי מאגרי מים בבניין משותף, מוסיפים למים גם חומר חיטוי כמו סימקסין. לאחר מכן מתיזים כלור על הרצפה ומחכים למשך חצי שעה. ממלאים את המאגר במי רשת עד לגובה 10-20 ס”מ, מרוקנים את המאגר וממלאים עד מפלס הגלישה במי רשת, כשמוודאים שריכוז הכלור לא יהיה נמוך מ-0.3 מג”ל.

     

    חיטוי מאגרי מים משרד הבריאות – מה הדרישות?

    הדבר הראשון שנדרש למניעת זיהום זה לנסות כמה שפחות להרכיב ציוד בתוך גוף המים עצמו. אם זה הכרחי (קורה בעיקר בבריכות), זה ייעשה בצורה כזו שניתן יהיה להוציא את הציוד בלי שיהיה מגע של אדם עם המים. כך או כך, חייב להעביר את הציוד חיטוי. משרד הבריאות דורש גם שהחיטוי ייעשה רק על ידי או בנוכחות אדם שיקבל לכך הדרכה (למידע על הכשרה לעוסקים בפעולות של מערכות מי שתיה פרטיות וציבוריות), ואם בוחרים להשתמש בחומר חיטוי אחר פרט לסודיום היפוכלוריט (כלור) או קלציום היפוכלוריט (כלור גבישי), יש לקבל על כך אישור. דבר אחרון שיש לציין זה את דרישת משרד הבריאות להודיע לצרכני המים במידה ויהיה צורך לעצור את האספקה. זה כולל ועד בית, מנהל המוסד שבו מחטאים את מאגר המים, ספק המשנה לפני ניקוי מערכת אזורית וספק מים לפני ניקוי מערכת מים שכונתית או יישובית.

     

    חיטוי וניקוי קווי מים גדולים

    קווי מים הם הקווים שמספקים מים למערכות שלמות או צרכני קצה. בקווים שכאלה נוטים להצטבר הרבה מאוד משקעים לאורך הזמן, וכדי לחטא את הקו צריך לעצור את אספקת המים לצרכני הקצה. חיטוי וניקוי קווי מים מתחיל בהזרמת לחץ מים חזק כדי להסיר את שכבת המשקעים שהצטברה, ולאחר מכן מזרימים חומר חיטוי ומשאירים אותו בקו המים עד שימיס את השכבות שנותרו ויחטא את הקו. לאחר מכן שוטפים את הקו ומחזירים את אספקת המים לצרכני הקצה. ניקוי וחיטוי מערכות אספקת מים נעשה לאחר בניית הקו, החלפת קטע קו קטן, לאחר תיקון נזילה או במקרה של חדירת זיהום.

      לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

      חיטוי מים לטופס 4 – איך נראה התהליך?

      על מנת לאכלס מבנה צריך לקבל אישור שנקרא “טופס 4”. על מנת שהאישור הזה יתקבל, צריך לעמוד בתקנות התכנון והבנייה של ישראל, וביניהם ישנו סעיף הנוגע לצנרת המים. כדי לקבל את האישור צריך קודם כל לקחת דגימה מהמים שעוברים בצינורות ולשלוח את הדגימה הזו למעבדה. שם יבדקו האם המים ראויים לשימוש. אם הם מתגלים כלא ראויים לשימוש, צריך לבצע חיטוי מערכת מים לקבלת טופס 4, ולאחר מכן לוקחים שוב דגימה – כך עד שמתקבלת תוצאה חיובית מהמעבדה.

       

      כמה עולה ניקוי וחיטוי של מאגר מים?

      המחיר של החיטוי יתבסס נטו על גודל המאגר, לכן תשלמו על ניקוי מאגרי מים בבניין משותף מחיר גבוה יותר מאשר על ניקוי מאגר מים של בית פרטי. אז כמה יעלה לכם להזמין שירותי הדברה ואף שירותי חיטוי בסופו של דבר? לפניכם המחירים:

      גודל מאגר המים / הצנרת

      חיטוי מאגרי מים מחירים

      בניין בין 6-8 קומות

      1,800 – 1200 ₪

      בניין בין 8-10 קומות

      2,200 – 1,300 ₪

      חיטוי מאגר מים בבניין 10-12 קומות

      2,400 – 1,500 ₪

      חיטוי מאגרים בבניינים מעל 12 קומות

      2,500 – 1,500 ₪

      חיטוי צנרת מים עד 2 מפלסים

      1,000 – 600 ₪

      חיטוי צנרות מים מעל 2 מפלסים

      1,800 – 1,000 ₪

      שאלות ותשובות שכדאי לדעת על מאגרי מים

      icon

      את הבדיקה צריך לבצע לאחר חיטוי מאגר המים על מנת לוודא את איכות הפעולה שנעשתה ואת יעילותה. הבדיקה נדרשת לצורך קבלת טופס 4, והיא נשלחת למעבדה. אם לא עוברים את הבדיקה, צריך לחטא ולבצע אותה שוב.

      icon

      המחיר ההתחלתי לחיטוי מאגרי מים עומד על 600 שקלים לבית פרטי, והוא יכול להגיע ל-2,500 שקלים אם מדובר במאגר של בניין בגובה 13 קומות ומעלה. אצלנו תמצאו את המחירים הזולים ביותר לחיטוי מאגר המים שלכם.

      icon

      אם התגלו יותר מ-3 חיידקי קוליפורם או חיידק קוליפורם צואתי ב-100 מילליטר מים, אם התגלה כי המים מכילים גורמים מסוכנים או ריכוז כלור גבוה, אם התגלתה חריגה ברמת הקרינה, אם נמצאו חומרים רעילים במים או אם רשות הבריאות, הספק או סקר תברואתי הראו כי שימוש במים עלול להוות סכנה לציבור.

      icon

      זרימה חוזרת היא זרימה של מים שעלולים להיות מזוהמים אל תוך צינור שמספק מי שתייה, וזה קורה למשל כשמפסיקים את אספקת המים. אם ישנה סכנה לזיהום, צריך לחטא את מערכת המים.

      נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך

      לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.