ראשי » שירותי הדברה » הדברת מפעלים
הדברת מפעלים
הדברה למפעלים לטווח ארוך ובאופן שוטף – בזול!
שלא כמו הדברה ביתית שיכולה להיעשות עם תכשירים שקונים בחנויות ובאופן עצמאי, הדברה בטוחה במפעלים חייבת להיעשות על ידי איש מקצוע בעל ידע וניסיון עשירים בתחום.
פרט לכך, ישנם מפעלים שונים, כמו למשל מפעלי מזון, שבהם יש צורך בהדברה באופן קבוע ולאורך זמן, אך מה שאתם רוצים לוודא לפני שאתם מזמינים מדביר מומלץ זה שההדברה גם תחזיק לאורך כמה שיותר זמן. אז איך עושים הדברות במפעלים, מה הדברים החשובים שצריך לשים אליהם לב וכמה אמור לעלות השירות? לפניכם נמצא כל המידע.
הדברת מפעלים במגוון שיטות בטוחות
שירות הדברה מהיום להיום
הדברת מפעל החל מ-250 ש”ח
הדברת נמלים, חולדות, עכברים ועוד
לייעוץ וקבלת הצעת מחיר משתלמת חייגו:
למה להזמין הדברה למפעל במדביר שמציל?
בחברת המדביר שמציל אנחנו נמצא לכם את המדבירים המומלצים ביותר באזורכם שיעזרו לכם להיפטר מנחשים, עכברים, חולדות, חרקי מזון ועוד, ובמחיר הזול ביותר שיש. בעזרת השירות שלנו אתם לא תצטרכו עוד לחפש מדביר בכל פעם מחדש, משום שאנחנו נוכל גם לספק לכם שירותי הדברת מפעל קבועים לפי הצרכים שלכם והמזיקים שאיתרנו במפעל שלכם. ניסיון של מעל ל-15 שנה זה לא סתם – אנחנו יודעים בדיוק כיצד לעזור לכם!
כל כמה זמן צריך להדביר מפעל?
התשובה קצת מורכבת מ"פעם בחודש וזהו", כי כל מפעל הוא עולם ומלואו. הייחודיות של המפעל שלכם, החומרים שאתם מייצרים והסביבה שבה אתם פועלים – כל אלה משפיעים על תדירות ההדברה הנדרשת. מפעל שנמצא ליד שטח פתוח או ביוב למשל יהיה חשוף יותר למזיקים מאשר מפעל באזור תעשייה עירוני שמוקף בטון. הניסיון שלנו מראה שאין פתרון אחד שמתאים לכולם, אבל הנה טבלה שתעזור לכם להבין את העניין קצת יותר לעומק:
סוג המפעל |
תדירות ההדברה המומלצת |
מפעלי מזון
שאריות מזון, לחות וחום מושכים חרקי מזון ומכרסמים |
פעם בשבועיים עד חודש |
מפעלי טקסטיל
סיבים אורגניים מושכים עשים וחיפושיות |
פעם בחודשיים |
מפעלי עץ
טרמיטים הם הבעיה הקשה ביותר במפעלים שכאלה, אך יכולים להיות גם מזיקי עץ אחרים |
פעם ב-3 חודשים |
מפעלי פלסטיק
נמלים ותיקנים הם הבעיה העיקרית מהניסיון שלנו |
פעם ברבעון |
מחסנים
כל החרקים מהמפעל יכולים לצוץ שם, כמו גם חולדות ועכברים |
פעם בחודש-חודשיים |
האם מפעל מזון צריך הדברה שוטפת של פעם בחודש?
אין פה בכלל שאלה או התלבטות! תקנות בטיחות המזון מחייבות ביקורות הדברה לפחות אחת לחודש, אבל במקרים של מפעלים גדולים או כאלה שמייצרים מוצרים רגישים במיוחד (כמו דגנים או קמח), אנחנו ממליצים על ביקורי הדברה אפילו פעם בשבועיים. הדברה למפעלי מזון חייבת להיות מותאמת לסוג הייצור ולגודל המתקן, ולכלול מעקב מתועד שיעמוד בדרישות החוק. זכרו שזיהום במזון בגלל מזיקים לא רק יפגע במוניטין שלכם, אלא גם עלול להוביל לסגירת המפעל ולתביעות מצד לקוחות! אז לא כדאי לקחת את הצ'אנס הזה.
איך מדבירים מפעל באופן קבוע כמו שצריך?
הדרך הטובה ביותר והנכונה כיום לבצע הדברה שוטפת למפעלים היא בעזרת תיעוד קבוע ואוטומטיזציה ככל הניתן.
√התיעוד מאפשר לנתח בעיות מזיקים שקיימות בכל אזור במפעל ולדעת עד כמה שיטות ההדברה הנבחרות עזרו להיפטר מהמזיקים בלי לפגוע בייצור, וזה גם חשוב בשביל ביקורות שייערכו במפעל בהמשך.
√האוטומטיזציה חשובה על מנת שלא יהיה צורך להשתמש בכוח אדם רב כדי לאתר את המזיקים ולטפל בהם באופן קבוע, כשכיום ניתן למשל לסרוק מרחוק עמדות של מלכודות עכברים כדי לוודא שנתפסו בהם המכרסמים, וכן לדעת האם צריך לעשות שינויים כאלה ואחרים כדי לבצע הדברת עכברים יעילה יותר.
ככל שעוברות השנים, אנחנו דואגים להתעדכן בטכנולוגיות החדשות והמתאימות ביותר בשביל הדברה למפעלי מזון, ואנחנו גם נדאג ליידע אתכם בנוגע לאזורים שבהם לא חשבתם אפילו שנדרשת לכם הדברה בהם. לדוגמה, גללי ציפורים על הגג יכולות להוות בעיה חמורה של זיהום וחובה לטפל בה, למרות שרוב בעלי המפעלים מתעלמים ממנה.
הדברת מפעלים ממכרסמים ומזיקים – הדברה קבועה
בין המזיקים הנפוצים ביותר שמגיעים למפעלים ניתן למנות את העכברים והנחשים, אך פרט להם יש גם חרקים, והם דורשים התייחסות מיוחדת – כל אחד לפי סוגו. ההתייחסות הפרטנית נעשית בעזרת התאמת חומרי ההדברה לסוג המזיק, וגם שיטות ההדברה. למשל, טרמיטים במפעלי רהיטים צריך להדביר על ידי קדיחה ברצפות והחדרת חומרי הדברה לחורים (יש לציין כי ניתן לעיתים לבצע הדברת טרמיטים ללא קידוח).
יחד עם זאת, הדברה למפעלי מזון נעשית בראש ובראשונה על ידי שליטה בקצב ויכולת החרקים להתרבות. זה כולל ייבוש שלוליות בסביבת המפעל וחסימת האפשרות שיוכלו לגשת למקורות מזון. כחלק מתהליך ההדברה, אנחנו נפעל גם בשיטות שלא כוללות כלל שימוש בחומרי הדברה. למשל כדי למנוע חדירה של חרקים מעופפים למפעל צריך לכלול בו רשתות באזורים אסטרטגיים – לעיתים אפילו בדלתות – וכדי למנוע חדירת יונים צריך להתקין רשתות מתכת בתעלות אוורור. עבור חרקים קטנים הכי מומלץ להתקין מלכודות עם פיתיון שיימשכו אותם אליהם, וחשוב לציין גם שיש לדאוג לניקיון באופן קבוע באזורים שמועדים למזיקים.
מה עושים אם יש חולדות במפעל – האם הדברה תעזור?
הדברה תעזור בהחלט, אך לא נשקר – לפעמים זה לא נגמר בביקור אחד. הדברה יעילה נגד חולדות במפעל דורשת הרבה סבלנות ותוכנית אסטרטגית מוצלחת, ואנחנו מתחילים במיפוי מסלולי התנועה שלהן, מזהים את נקודות הכניסה והקינון, ואז מיישמים תוכנית הדברה משולבת של פיתיונות רעילים, מלכודות ואיטום. אחרי הטיפול הראשוני צריך לחזור ולבדוק. לפעמים נדרשים 3-4 ביקורים כדי לוודא שכל קהילת החולדות חוסלה לחלוטין, והדרך הכי טובה להיפטר מהן לצמיתות היא להיות קפדניים ולעקוב אחרי ההמלצות שלנו בדיוק.
הדברת מפעלים עם תיקנים – איך להדביר תיקן גרמני במפעל?
בניגוד לתיקנים אחרים, התיקנים הגרמנים פיתחו עמידות לא שגרתית לריסוס רגיל. לכן אין בכלל מה לחשוב על לרסס, והפתרון הנדרש זה מלכודות דבק ופיתיונות ג'ל רעילים. היתרון הענק של הפיתיונות האלה זה אפשר לשים אותם בכל נקודה שרוצים ברחבי המפעל בלי להשבית את קווי הייצור או לסכן את בטיחות המוצרים. הג'ל העמילני מושך את התיקנים מיד, הם ניזונים ממנו, ומתים – פשוט מאוד. ומה התפקיד של המלכודות? הן מוודאות שהתיקנים שבוקעים מהביצים לא יתרוצצו במפעל. בתוך שבועיים-שלושה אפשר כבר להגיד לכל הג'וקים להתראות.
כמה עולה הדברה של מפעל?
עלויות ההדברה משתנות על פי סוג המפעל וסוג המזיקים שחדרו אליו, כששני אלו משפיעים על האופן שבו תיעשה ההדברה וחומרי ההדברה שבהם ייעשה שימוש. לריסוס עם חומרי ערפול או איוד בגז נגד עכברים למשל משלמים בין 250-800 שקלים, ובאופן כללי אלו הם טווחי המחירים שלהם תוכלו לצפות גם בשביל הדברות אחרות. בשביל מחירי הדברה עדכניים מומלץ לפנות אלינו בטלפון, ואנחנו נשמח לענות על כל השאלות שלכם.
נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך
לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.