הדברת מטבח בהצלחה ובמינימום שימוש בחומרים רעילים
בבתים רבים המטבח הוא החלל המרכזי ביותר, ובני הבית שוהים בו זמן רב מדי יום – חלקם כדי להכין אוכל ואחרים כדי לאכול… מי שעוד אוהב להגיע למטבחים שלנו בזכות שפע האוכל הם חרקים שונים: מזבובונים וזבובים, דרך חרקי מזון ספציפיים (חדקונית האורז, חיפושית הקמח, עש המזון), נמלים ותיקנים ועד לחולדות ועכברים. בהתאם הדברת מטבח היא שירות מבוקש מאוד – שחשוב להפקיד אותו בידיים מקצועיות ומנוסות, גם כדי לסלק את כל החרקים וגם על מנת למנוע נזקים מיותרים למזון ולבני הבית.
הדברת מטבחים נגד מזיקים ומכרסמים
מחיר זול במיוחדת להדברת מטבח ביתי
מדביר מוסמך עם רישיון המשרד להגנת הסביבה
שירות מקצועי עם אחריות
כניסה מהירה לבית לאחר ההדברה
השירות כולל טיפול מונע
לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו לטלפון:

מתי כדאי להזמין מדבירים למטבח?
יש שני סוגי מצבים שבהם מתבצעת הדברה במטבח: כשמתגלים חרקים או מכרסמים וכפעולת מנע.
הדברה מונעת כדאי לבצע בתחילת הקיץ ואפילו כבר בסוף האביב – לפני שהנמלים והג’וקים מתעוררים לחיים ומתחילים לפקוד את המטבח. אם כבר יש אורחים לא רצויים במטבח, ההמלצה היא מיד להזמין הדברה מקצועית, וזאת משום שהחרקים עלולים להתרבות בקצב מהיר ולהחמיר את הבעיה.
במקרה של עכבר או חולדה שירותי הדברה מציעים גם שירות מעכשיו לעכשיו.
מה חשוב לדעת על ריסוס בארונות המטבח?
אחד האתגרים העיקריים של ריסוס מטבח הוא למנוע חשיפה לחומרים רעילים. הסיבה לכך היא שיש כימיקלים שעלולים לפגוע במזון שיש במטבח ובעצם לאלץ אתכם לזרוק אותו, ולמעשה גם כלי מטבח שיבואו במגע עם כימיקלים רעילים עלולים להעביר אותם אליכם.
בהתאם ההעדפה היא להשתמש במידת האפשר בשיטות אחרות ולא בריסוס. אופציה אחת היא מלכודות דבק – שיטה יעילה במקרים של זבובונים וחרקי מזון. כשמגיעים למטבח מכרסמים שיטת הפעולה היא לכידה, ואפשרות נוספת נפוצה במיוחד היא ג’ל – כלומר מיקרו קפסולות במרקם של ג’ל שיש בהן חומר שמחסל את החרקים.
אבחון מקיף ותכנון מדויק של הדברת מטבחים
דגש נוסף במסגרת הדברת מטבחים הוא זיהוי ודאי של החרקים שאוכלים את האוכל שלכם כדי לדעת בדיוק איך לפעול מולם. בנוסף תתבצע סריקה יסודית של המטבח וסביבתו כדי לזהות את כל המקומות הנגועים. כך למשל תיקנים גרמנים (אותם ג’וקים בהירים וקטנים יחסית) יכולים להתחבא גם בתוך מכונות קפה או בבר המים, ואילו חרקי מזון מסוגים שונים עלולים להימצא בתוך אריזות מזון כולל סגורות. לאחר האבחון נבנה תוכנית הדברה מסודרת ויעילה במיוחד.
שיטות הפעולה והחומרים המתאימים לפי סוג החרק
סוג החרק |
שיטת ההדברה |
החומר שבו משתמשים |
נמלים |
ג’ל או ריסוס, בהתאם למיקום הקן |
אדווין 20, אדמירל סופר, דמנד, אלפא ג’ל |
תיקנים גרמנים |
פיתיונות ג’ל |
פרו ג’ל |
עש מזון |
ריסוס מיקרוקפסולרי או מלכודות דבק |
מיקרוקפסולות זעירות |
זבובים |
ריסוס או מלכודות |
באנג’י, מאסטר פליי, דינופליי, סולפאק |
חיפושית הקמח |
ריסוס, מלכודות או איוד |
מיקרוקפסולות זעירות, חומרי איוד |
מה חשוב לדעת לקראת הדברה של מטבח ועל מה חשוב להקפיד בסיומה?
לקראת כל הדברה בכל מטבח אנחנו מקפידים לספק הנחיות מפורטות מאוד. כך למשל כשמתבצעת הדברה בארונות מטבח באמצעות ריסוס תתבקשו לפנות מהם את כל הכלים ואת כל המזון. אם יש במטבח כלי אוכל של חיות מחמד או כל פריט אחר שלהם גם אותו יש להוציא עוד לפני הריסוס. כששיטת הפעולה היא ג’ל או מלכודות אין צורך לפנות פריטים מהמטבח.
באופן דומה יש גם הנחיות לאחרי הריסוס. יש לשהות מחוץ למטבח במשך מספר שעות – בהתאם לסוג החומר הספציפי שבו נעשה שימוש, ולפעמים גם מחוץ לבית כולו. כשיש חיות מחמד או ילדים חשוב להקפיד במיוחד על מניעת כניסה לאזור. בדרך כלל מומלץ גם לחכות עם שטיפת המטבח במשך 48-72 שעות, אבל בכל מקרה תקבלו מאתנו הנחיות ספציפיות.
נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך
לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.