שיקום והדברת עץ תמר

הדברת עץ תמר כולל טיפול במחלות ושיקום

אילו מזיקים עלולים לפגוע בעץ תמר, איך מזהים מחלה בעץ, האם חובה לגזום ענפים מתים ומה כלול בשיקום העץ לאחר הדברת עץ תמר? את כל התשובות תמצאו כאן לפניכם.

אם אתם מגדלים עצי תמר בטח נתקלתם לא פעם במזיקים או מחלות שהשפיעו עליהם לרעה. מחפשים איש מקצוע שיטפל בעצים שלכם כמו שצריך? הגעתם למקום הנכון! אנחנו בחברת המדביר שמציל נשלח אליכם מדביר שמומחה בכל הנוגע לטיפול במחלות, הדברת עץ תמר, שיקום העץ ומניעת מזיקים ומחלות בעתיד, וכל זאת במחיר משתלם. הרימו אלינו טלפון כבר עכשיו ונשמח לענות על כל שאלותיכם בנושא ולספק לכם ייעוץ, או שלחו לנו תמונה בוואטסאפ לזיהוי מחלות ומזיקים בעץ התמר בחינם!

 

✔️ שיקום עצי תמר חולים ומתייבשים
✔️ הדברת מזיקי תמרים + שיקום עצים
✔️ טיפול ע”י מדביר מוסמך שהוא גם גנן – מומחה בהצלת עצים
✔️ הדברה בגינות פרטיות ובחקלאות בפריסה ארצית
✔️ חומרי הדברה שאושרו ע”י המשרד להגנת הסביבה
✔️ מומלץ לשלוח לנו תמונה לווצאפ של העץ – לשליחה לחצו כאן

 

לקבלת הצעת מחיר חייגו לטלפון:

הדברת עץ תמר כולל מניעה

    לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

    זיהוי והדברת מזיקים בעץ תמר

    כל סוג של מזיק מצריך טיפול אחר, ועל כן חשוב לזהות את החרק באופן נכון כדי לדעת כיצד לטפל בו. בנוסף, נדרשת הדברה עונתית נגד כל אחד מסוגי המזיקים, לרוב בתחילת האביב, בין החודשים מרץ עד אפריל, כשניתן לטפל גם בעץ תמר בריא עוד לפני שמופיעים עליו מזיקים.

    לפניכם סקירה קצרה של המזיקים שיתכן כי תמצאו על עץ התמר שלכם ושמצריכים הדברת עץ תמרים. חשוב לציין כי פרט לאלו שבטבלה יש עוד מזיקים רבים אחרים, ולא פעם המדבירים שלנו מבצעים הדברת מזיקים כמו תולעי אדמה (נמטודות), חלזונות, צרעות, פרפרי עש וצרצרים, אולם אלו שלפניכם הם הנפוצים והמזיקים ביותר לעץ.

    מזיקים נפוצים של עץ תמר איך לזהות את המזיק
    קרדית הדקל האדומה

    הקרדית הזו יוצרת מושבות בחלק התחתון של העלים, שם היא ניזונה מהתוכן על תאי העלים, מה שגורם להם להצהיב.

    יש לה גוף ארוך, אדום ומבריק, אולם קשה מאוד להבחין בה בשל גודלה הקטן. אורך הזחלים הוא 0.18-0.20 מ”מ, אורך הנימפות הוא עד 0.25 מ”מ ואורך הבוגרים הוא עד 0.32 מ”מ.
    חדקונית הדקל האדומה

    זוהי חיפושית שמסוגלת לקדוח חורים באורך של עד מטר בגזע העץ, מה שייגרום לו להיחלש.

    החיפושית גדולה יחסית, כשאורכה בין 2-5 ס”מ וצבעה אדום-חלוד. הזחלים הם בעלי צבע צהוב-לבן וראשם חום כהה. ריסוס עץ תמרים במקרה של מזיק זה ייעשה ישירות לקודקוד העץ.
    טרמיטים

    הטרמיטים ניזונים מן החלקים הלחים והרקובים של העץ (השורשים), והם מקימים את הקן באדמה הלחה שתחתיו.

    הם נראים כמו נמלים לבנות עם ראש חום, וגודלם הוא 3-4 מ”מ. יתכן שתראו גם טרמיטים מעופפים.

     

    מחלות עץ תמר וסימנים שמעידים עליהן

    מפחיד לגלות שעץ התמר חולה, כי מרגיש שאין דבר שניתן לעשות כדי לעזור לו וששום הדברת עצים לא תשנה את המצב. אך זה כלל לא נכון, וכל מה שצריך זה להזמין מומחה לעצי תמר יוכל לשקם אותו ולהחזיר אותו למצב בריא. אם עץ תמר מתייבש, לא גדל בצורה שאמורה להיות לו, לא מצליח להניב פירות בריאים או שיש לו כתמים וצבעים מוזרים על העלים – כל אלו עלולים לסמל על מחלה, ולפניכם רשימה של כמה מהמחלות הנפוצות שתוקפות עצי תמר.

    שם המחלה מה גורם למחלה הסימנים למחלה
    ראש נטוי (Bending head) Thielaviopsis paradoxa או Botryodiplodia theobromae התפתחות ראש נטוי שפונה מטה.
    כתם שחור בתמר (Black Spot) Chaetosphaeropsis עץ תמר חולה יציג נקודות שחורות עגולות או מוארכות, שמופיעות על גבי העלים.
    כוויה שחורה (Black scorch) Ceratocystis paradoxa או Chalara paradoxa סימנים שחורים על גבי העלים וריקבון בלב הגזע ובניצנים.
    ריקבון לולב (Diplodia disease) Diplodia phoenicum או Diplodia natalensis הרקמות הנגועות יקבלו צבע צהוב ויגדלו באלכסון.
    ריקבון פרי (Fruit rots) Alternaria, Aspergillus, Fusarium או Penicillium התייבשות הפרי או הופעת שקעים בצבע שחור על גבי הפירות.
    פחמון התמר (Graphiola leaf spot) Graphiola phoenicis בליטות בצבע צהוב, חום או שחור שמופיעות על שני צדי העלים – בדרך כלל על העלים הוותיקים ביותר.
    רקבון תפרחות (Inflorescence rot) Diplodia, Fusarium או hielaviopsis פצעים בצבעי חלודה בתפרחת שעוד לא נפתחה בתחילת האביב.
    כתמי פסטלוציה (Pestalotia leaf spot) Pestalotiopsis palmarum כתמים בצבע צהוב, חום או שחור על מספר עלים, שמתחילים קטנים אך גדלים עם הזמן. לאורך הזמן הכתמים יהפכו לאפורים עם קו מתאר שחור.
    כתמי עלים חומים (brown leaf spot) Mycosphaerella tassiana כתמים עגולים או מוארכים בצבע חום על העלים.

     

    שיקום עץ תמר לאחר הדברה וטיפול

    הטיפול שלנו לא הושלם עד אשר החזרנו את עץ התמר שלכם למצב בריא, ולכן אנחנו גם נדאג לשקם את עץ התמר שלכם. אנחנו מבטיחים לכם שבסיום התהליך, העץ יחזור לקדמותו, יגדל ויתן פירות כמו פעם, כשאנחנו נספק לו את היחס שמגיע לו ונלווה אתכם באופן צמוד עד אשר נראה תוצאות שאנחנו ואתם מרוצים מהן. בנוסף, נבצע ריסוס עץ תמר באופן תקופתי ובמידת הנדרש כדי למנוע הגעה של מזיקים נוספים שייפגעו במאמצינו. חשוב שתזמינו רק חברת הדברה מנוסה לטיפול בעץ תמרים חולה על מנת לא להחמיר את המצב ובאמת לעזור לעץ לחזור לעצמו.

      לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

      האם צריך לגזום ענפים מתים בעץ תמר?

      אף על פי שאפשר להשאיר ענפים מתים על עץ התמר, זה בהחלט יגרום לו לבזבז אנרגיה לשווא, לכן אם חשוב לכם לטפל בו כמו שצריך, מומלץ לגזום אותם. אם לא עושים את זה, העץ למעשה לא יגדל כמו שצריך, וזה ימנע ממנו לצמוח ולהגיע לגודלו המרבי.

      עם זאת, עלים צהובים שאינם חולים נמצאים במעין שלב ביניים שבין עלה חי לעלה מת. תוכלו לגזום אותם, אך אם אתם באמצע תהליך טיפול בעץ תמר לשיקומו, מומלץ להשאיר אותם ולראות מה יקרה – יתכן שהם יחזרו לחיים. אם אתם מבחינים בכך שמצבם מידרדר, מומלץ לגזום אותם.

      נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך

      לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.