הדברת נמטודות בשיטות מתקדמות – למזיקים אין סיכוי לשרוד!
תולעי נמטודות נוטות לתקוף למעלה מאלפיים סוגי צמחים, לרבות אבטיח, טבק, פירות שונים, עגבניות, פלפלים ועוד, והופעת המזיקים הללו על פני הצמחים מובילה להחלשתם. זאת משום שנמטודות לא רק חודרות לשורשים שלהם, אלא גם מוצצות את המזון לו הצמחייה זקוקה ויוצרות חורים שדרכם עלולים לחדור חיידקים ופטריות מסוגים שונים אשר גורמים לריקבון השורש. בנוסף, התרבות המזיקים מתרחשת תוך פרק זמן קצר מאוד ועל כן קיים צורך לבצע הדברת נמטודות באופן מידי לאחר שהן חדרו לגינה. דרך בחברת המדביר שמציל תוכלו למצוא מדבירים שמתמחים בהדברת המזיקים האלה בשיטות המתקדמות והבטוחות ביותר לצמחייה, ושיעשו זאת במחיר הזול והמשתלם ביותר שיש.
הדברת נמטודות בגינה כולל טיפול ומניעה
שירות בפריסה ארצית רחבה
הדברת תולעים נימיות באמצעות אדיגן (תרסיס נגד מזיקי קרקע)
אפשרות להזמין מדביר מהיום להיום
לייעוץ והצעת מחיר ללא התחייבות חייגו:
נמטודות נפוצות – דגשים חשובים
כעת כשאתם מבינים מה זה נמטודות, הגיע הזמן להכיר אותן קצת יותר לעומק. קבוצת הנמטודות מכילה כ-28 אלפי מינים, מתוכם יותר ממחצית שייכים לסוגים טפיליים. התולעים האלו נפוצות בעיקר במקומות עם תנאי לחות ורטיבות גבוהים, למשל בבריכות ובקרקע טרופית. לפניכם המידע שיעזור לכם להבין מה הן הסיבות העיקריות לכך שצריך להדביר את הנמטודות כמה שיותר מהר:
סוגי נמטודות
|
מאפייני הנמטודות
|
הנזק שנגרם
|
נמטודות הגבעול
|
המזיקים הללו טפילים על צמחים ממשפחת השושניים, ולרוב הם מגיעים לשדה או לגינה יחד עם חומר ריבוי או עם גרגירי קרקע נגועים.
|
הן גורמות לצמחים כמו בצל ולשום להתעוות.
|
נמטודות עפצים
|
תולעים זעירות ששוכנות בקרקע, חודרות אל שורש הצמח דרך הקוטיקולה ופעילות בעיקר בתנאי טמפרטורה של עד 30 מעלות.
|
נמטודות אלו יוצרות עפץ בשורש הצמחים שמונע את התפתחות הצמחייה, והן עלולות לגרום למותו של הצמח.
|
נמטודות מסוג Xiphinema
|
תולעים באורך עד 8 מ”מ שתוקפות בעונת הקיץ. החיים של הנמטודות האלה נמשכים כמה חודשים בלבד.
|
התולעים האלו נחשבות לטפילות שורש חיצוניות על עצים ושיחים והן מעבירות את וירוס עלה המניפה בגפנים.
|
האם כל הנמטודות פוגעות בצמחים?
כפי שכבר הבנתם, רוב המינים של נמטודות הם טפיליים, אך נשאלת השאלה האם הנמטודות מועילות במקרים מסוימים? התשובה היא כן. כיום משתמשים בנמטודות ממינים מסוימים להדברה ביולוגית של חרקים שונים כמו ערצבים, חדקוניות, עשים, קפנודיס ועוד. הן מסוגלות להזריק למזיקים רעלים שגורמים לשיתוק החרק ונטרול של המערכת החיסונית שלו. לדוגמה, בתקופה האחרונה חל שימוש בנמטודות על מנת להגן על תמר מצוי מחרקים שתוקפים אותו – מדבירים מיישמים את התולעים בחלק התחתון של גזע העץ וזה מונע ממזיקים לפגוע בהתפתחותו.
איך מדבירים נמטודות בצורה יעילה?
קיימות כמה דרכים שעוזרות לצמצם את הנזק שנגרם על ידי הנמטודות והן כוללות סניטציה, שימוש בחומרים שונים ידידותיים לסביבה ובחומר ריבוי, חיטוי קרקע באמצעות חומרים שקוטלים נמטודות, הפחתה של מקור האילוח בעזרת ייבוש הקרקע ועוד.
כיום טיפול בנמטודות לרוב מתבצע בעזרת חיטוי באדיגן – תרכיז נוזלי שמיועד לקטילת מזיקי קרקע שונים. ההדברה נעשית באמצעות מערכת השקיה על ידי טפטוף בלחץ נמוך ובספיקה נמוכה (0.6 ליטר לשעה). לפני ההדברה מכסים את השטח המטופל בפוליאתילן דק ולאחר מכן מדבירים מומלצים מזריקים למערכת ההשקיה את תכשיר ההדברה באמצעות משאבה ייעודית. את כיסוי הפוליאתילן יש להסיר 5 ימים אחרי הטיפול ולבסוף מבצעים שטיפה טכנית כדי לסלק את חומר החיטוי.
הדברה ביולוגית נגד נמטודות – האם זה אפשרי?
הדברת נמטודות יכולה להתבצע גם בשיטה ביולוגית כתחליף להדברה עם חומרים כימיים. הטיפול מבוסס על שימוש בתכשירים שמכילים את חיידק הבצילוס פירמוס. חיידק זה פוגע בנמטודות ובביצים שלהן ועם זאת לא גורם נזק לאויבים הטבעיים של נמטודות בגינה, לסביבה ולבריאות האדם. החיידקים האלו יתחילו לפעול ברגע שיבואו במגע עם מים שחלחלו לאדמה. אחד החומרים הנפוצים ביותר שמכילים את בצילוס הפירמוס הוא “ביונם” – תכשיר שמאושר על ידי המשרד להגנת הסביבה להדברת נמטודות בפלפלים, תבלינים, פרחים, עגבניות, חצילים, מלפפונים ועוד.
נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך
לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.