הדברת פשפש הכותנה במחיר הכי משתלם – מתחייבים להצעה זולה
מה הנזק שעושה פשפש הכותנה, איך מזהים אותו במטע, איך מתבצעת הדברת פשפש הכותנה ואיך מוודאים שהמטע נקי ממנו לחלוטין או עדיין נגוע? המשיכו לקרוא וגלו את כל מה שאתם צריכים לדעת על פנדור כותנה.
פשפשים הם חרק שאיש אינו רוצה בסביבתו, אך בחודשים יוני-אוגוסט, כשמלבלבים שדות הכותנה, מתחילים לפתע להופיע ברחבי הארץ גם פשפשי הכותנה (Oxycarenus hyalinipennis). על אף שמם, הפשפשים האלה תוקפים גם צמחיה אחרת ובעיקר בגינות פרטיות, כמו למשל פרי. הם מהווים יותר מטרד אסתטי מאשר תברואתי, אך בהחלט מומלץ להיפטר מהם, ויש מה לעשות נגדם. כאן באתר המדביר שמציל תוכלו להזמין אליכם מדביר פשפש כותנה שיסייע לכם להיפטר מהחרקים האלה אחת ולתמיד.
הדברת פשפש הכותנה בגינה, בעצי פרי, בשדות כותנה ותירס ועוד
מחירים הכי זולים
רישיון המשרד להגנת הסביבה
זיהוי המזיק + ניטור + הדברה + מניעה
חומרי הדברה מאושרים ובטוחים
שירות בפריסה ארצית רחבה
לקבלת הצעת מחיר וייעוץ חייגו לטלפון:
איזה נזק עושה פנדור הכותנה?
הפשפש הזה אוכל זרעים של צמחים מסוגים שונים, לרבות כותנה, היביסקוס ובמיה, אולם הצמח המועדף עליו ביותר הוא כותנה. Oxycarenus hyalinipennis נמצא גם באזורים שבהם צומחים עצי פרי, כמו תאנים, תפוחים, תמרים, אפרסקים, ופירות הדר, וכן בשדות תירס וכרמים. במקרה של שדות כותנה, הנזק העיקרי שנעשה בגינו הוא בעת קצירתה, מכיוון שהימצאותו מפחיתה את איכותה.
מה שלבי ההתפתות של פשפשי הכותנה?
לחרק יש כמה שלבי התפתחות, ויש לחפש אותו בכל אחת מהצורות הבאות כדי לוודא את הימצאותו:
שלב התפתחותי
|
תיאור
|
ביצה
|
הביצים הן צהובות-ורודות באורך 0.28-0.95 מ”מ ובצורה אליפטית, כמו של אורז. תמצאו אותן בקרבת זרעי הצמח, בתוך הכותנה. הנקבות מטילות 15-26 ביצים בקבוצות של 2-4.
|
נימפה
|
צבע גבה חום וצבע בטנה ורוד. יש לה 5 שלבי גדילה – ככל שהיא גדולה יותר כך צבעה נהיה כהה יותר. בשלב החמישי והאחרון כבר מתחילים לראות את כריות הכנפיים על הגב. בהתאם למזג האוויר, ייקח לחרק 14-20 יום להתפתח לשלב הבא.
|
חרקים בוגרים
|
אורכם הוא 3.8-4.3 מ”מ וצבעם חום-שחור. הכנפיים שלהם שקופות, וגופם של הזכרים עגלגל בעוד שגופן של הנקבות זוויתי יותר.
|
סימני זיהוי פנדור הכותנה
במקרה בו צריך לטפל במתקפה רצינית של פשפשים, אתם תראו את החרקים היטב על גבי הכותנה, אך ברוב המקרים הם יסתתרו באזור הזרעים שבצמח. באופן כללי יהיה לכם קשה מאוד לראות סימני נזק חיצוניים על גבי הכותנה. את הנזק רואים למעשה רק כשמעבדים את הכותנה, כשיופיעו עליה כתמים ורודים עקב כך שהחרקים נמחצו עליה. שימו לב שהחרקים תוקפים לא רק כותנה בשדה, אלא גם כותנה שמאוחסנת ויש בה זרעים.
במהלך החודשים שבהן הכותנה גדלה, תמצאו את החרקים האלה בעיקר בסביבתה, אולם לאחר מכן הם יעברו להתמקם על גזעי עצים, מתחת לעלים וכדומה כדי להיכנס לתרדמת. הם מתקבצים יחדיו ומתפזרים כשהכותנה גדלה שוב. אם הם ניזונים מהפירות שעל העצים, הם יפיצו ריח חריף ויופיעו על הפירות הפרשות שומניות, ואם התמקמו על קירות של בית למשל תוכלו להבחין בריח חריף בסביבתם. יש לציין גם כי החרקים האלה נמשכים לאור בשעות הלילה, לכן ייתכן כי תבחינו בהם בסביבת מקורות אור.
איך להדביר את פשפש הכותנה?
ישנן כמה דרכים שבהן ניתן להדביר את מטע הכותנה. שיטה אחת היא הדברה ביולוגית, בה משתמשים בטורפים הטבעיים של פשפשי הכותנה כדי להדביר אותם – משחררים לשטח פשפשים טורפניתיים. תשמחו לדעת שאם יש לטאות בסביבת המטע שלכם, גם הן יעזרו לכם להדביר את הפנדורות, אולם אי אפשר להסתמך רק עליהן כדי להכחיד את כל קהילת החרקים. שיטת ההדברה הביולוגית אורכת זמן רב, אך היא יעילה לטווח ארוך. לעומתה, ניתן להדביר באופן מידי באמצעים אחרים, כמו למשל עם תכשירי פירטרום, שמיועדים גם להדברת חרקים אחרים שתוקפים את הכותנה.
ניטור הצמחים לאחר הדברת פנדור הכותנה
לאחר שההדברה הסתיימה ובאופן כללי, עליכם לעקוב אחרי המצב של הכותנה ולוודא שאין עליה עוד מזיקים – בעיקר בין החודשים יוני עד אוגוסט. כדי לעשות זאת, בחרו באופן אקראי 20 צמחי כותנה, הסירו 5 פירות פתוחים מכל אחד מהם וחפשו בזרעים את הפשפש. שיטה אחרת היא לקחת פירות פתוחים ולהכניס אותם לתוך שקית זיפלוק אטומה. בתוך השקית יש לרסס אלכוהול 70%, לסגור היטב ולבדוק האם יש פעילות בתוכה – החרקים יתחילו להתרוצץ אם הם שם. במצב שכזה פנו לחברת הדברה מקצועית שתשלח אליכם מדביר מוסמך לבדיקת המצב ולביצוע פעולות הדברה נוספות במידת הצורך.
נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך
לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.