הדברת זבוב הזית

הדברת זבוב הזית – כל מה שצריך לדעת על חיסול מזיקי עץ זית!

הדברות נגד זבובי הזית מתבצעות לא רק בבתים פרטיים בכל אזורי הארץ, אלא גם בשטחים חקלאיים שבהם עוסקים בגידול עצי זית. מזיקים אלו מתפתחים בזיתים עוד לפני הופעת פירות העץ, בהם הזבובים מטילים ביצים. משמע, במידה ומדבירים אותם בזמן כשעוד לא מגיע מועד קטיף היבול, ניתן להימנע מפגיעות קשות של המזיקים בעצים. כאן באתר של חברת המדביר שמציל ניתן להתרשם מהמלצות של לקוחות מרוצים שהזמינו הדברה לבית או לעסק דרכנו. שירותי ההדברה שלנו זמינים 24 שעות ביממה גם בתקופת החגים. מדבירים מומלצים מטעמנו מבצעים הדברות בעצי זית כבר למעלה מ-15 שנה וגובים מחירים הוגנים ומשתלמים לכל כיס – מחיר הדברה נגד מזיקי הזיתים מתחיל ב-300 שקלים בלבד!

 

 הדברת עצי זית כולל טיפול נגד זבוב הזית 
החל מ-300 ש”ח
הדברה ירוקה נגד זבובי הזית בעזרת מלכודות 
טיפולים בגינות פרטיות ובחקלאות
מדבירים מוסמכים ומורשים – זמינות של 24/7

לקבלת הצעת מחיר משתלמת חייגו:
הדברת זבוב הזית

    לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

    איך לזהות את סוג המזיק על פי הנזק לעץ הזית?

    פעמים רבות אנשים מחפשים את החרקים עצמם בעצי הזית כדי לוודא האם אכן יש בהם מזיקים. עם זאת, הדרך הנכונה לעשות זאת היא לא לחפש דווקא אותם, אלא את הסימנים שהם משאירים על העלים, הענפים, הגזע וכדומה. הסיבה העיקרית לכך היא מכיוון שחלק מהמזיקים מסתתרים בשעות היום או שגודלם זעיר כל כך עד שהם לא נראים לעין. על כן, מומלץ שתכירו את הבעיות הנפוצות ביותר שמצריכות הזמנת שירותי הדברה ואת הסימנים שמעידים על הימצאות מזיקים בעצי זית:

    סימני מחלות ומזיקים בעצי זית

    איזה מזיק תקף?

    גללים על גזע העץ (הפרשות המזיקים), חורים וסימני כרסום בתוך הענפים ובגזע

    סס הנמר – סוג של עש לילה שנובר בגזע של עצי הזית על מנת לקנן בתוכו. זחלי המזיק מכרסמים את הענפים ואת הגזע תוך כדי שהם נוברים בתוך העץ.
    נשירת הפירות וירידת משקל הציפה זבוב הזית – נקבות הזבובים מטילות ביצים בתוך הזיתים ולאחר מכן הרימות שבוקעות בפנים ניזונות מציפת הזית.
    כתמים צהובים על עלי העצים, עיוות של העלים הצעירים והבוגרים, נשירת העלים מן העץ ופגיעה בזיתים צעירים אקרית החטטים (החטטין) – מזיק זעיר שפעיל בעונת האביב ובתחילת הקיץ בתנאי מזג אוויר לחים וחמים. הדברת אקריות לרוב מתבצעת בעצי זית צעירים.
    סימני כרסום על לבלובים צעירים בענף עש היסמין – המזיקים הללו תוקפים עצי זית שעוד לא עברו את גיל 4 בעונת הקיץ.
    פגיעות קשות בעלי העץ ובתפרחות יתוש עלי הזית – יתושים זעירים באורך של 2 מ”מ שפוגעים בעלים ובענפים דקים וגורמים למותם.
    סימנים לבנים שנראים כמו צמר גפן על העץ פסילת הזית – ניתן לראות את החרק בין עלי העץ ובין הפירות. המזיקים הללו מפרישים טל דבש ומושכים חרקים אחרים לעצים.
    הופעת מחילות על ענפי העץ שגורמות לשבירת הענפים, אובדן או מוות של הפרחים חיפושית הקליפה – חיפושית קטנה בצבע חום-כהה שנוברת בקליפת ענפי הזית. טיפול בעץ זית חולה אינו אפשרי, ויש לבצע טיפולים שיחדשו את צימוח העץ.

     

    עץ זית מחלות, גורמים וסימנים

    כמו כל עץ אחר, גם עץ הזית פגיע בפני פטריות ובקטריות מסוימות ולא רק מזיקים, וחשוב לזהות את המחלה שבעץ בזמן ולטפל בה במהירות. חלק מהמחלות עלולות להרוג את העץ כולו, ואילו אחרות יפחיתו את תפוקתו, אך בכולן ניתן לטפל אם עושים את זה בזמן. לפניכם כמה מהמחלות הנפוצות שייתכן שתקפו את עץ הזית שלכם.

    סוגי מחלות בעצי זית

    למה גורמת המחלה?

    עין טווס

    המחלה הזו נגמרת על ידי פטריה שיש לה כמה שמות מדעיים, ביניהם Fusicladium oleagineum, spilocaega oleagina ו-Cycloconium oleaginum.

    זנים רגישים מאוד של עצי זית או עצים שגדלים במקומות שבהם יורדים גשמים רבים יסבלו מתפוקה נמוכה של פירות.

    גחלון

    המחלה הזו נגרמת על ידי פטריות בשם Colletotrichum acutatum ו-Colletotrichum gloeosporioides.

    הפטריה מחדירה רעל לעץ שמייבש את הענפים.

    מגלת

    המחלה הזו נגרמת על ידי פטריה שגדלה באדמה בשם Verticillium Dahliae, וקשה מאוד לטפל בה.  

    כשהפטרייה גדלה לצד העץ היא גורמת לעלים שלו להתעוות ולשנות את צבעם, ולאורך הזמן זה היא עלולה להוביל למותו של העץ.

    עפץ ענפים

    המחלה הזו נגרמת על ידי חיידק בשם Pseudomonas savastanoi, שתוקף עצים פצועים.

    הזיהום מחליש באופן משמעותי את עץ הזית. הענפים שלו יתייבשו והוא יניב פחות פירות.

    OQDS

    המחלה הזו נגרמת זיהום על ידי חיידק בשם Xylella Fastidiosa.

    המחלה הזו גורמת לכיבים בעלים ובענפים, ומנטרלת את יכולתו של העץ להניב פירות.

     

    האם הדברת עץ זית מסוכנת לעץ?

    ההדברה אינה מסוכנת בשום צורה לעץ הזית שלכם ולא לפירות שלו, במיוחד כשמדובר בהדברה ירוקה בעזרת מלכודות. כל החומרים והכלים שבהם אנחנו משתמשים מאושרים על ידי המשרד להגנת הסביבה, וזה כולל כל חומר ריסוס עץ זית שאנו משתמשים בו. אנחנו עוקבים באופן קבוע אחרי ההנחיות של המשרד להגנת הסביבה, כולל ההנחיות הנוגעות לחומרי ההדברה המאושרים לשימוש בפירות ליצוא, ותוכלו לסמוך עלינו שנציל את עץ הזית שלכם מבלי שתצטרכו להתמודד עם בעיות אחרות בהמשך.

     

    הדברה ומניעת מזיקים בעצי זית

    חומרי הדברה מסוימים יכולים לספק לעץ הגנה לא רק מפני המזיק שהודבר, אלא גם מפני מזיקים אחרים, מכיוון שהם משפיעים עליהם באותו האופן. למשל, יש תכשירי הדברה שפוגעים באקרית החטטין ואשר יעילים גם לחיסול עש היסמין בעץ זית. דוגמה נוספת באותו נושא של אקרית החטטין היא הדברה נגד פסילת הזית. אם הדברנו את אקרית החטטין, לא יהיה צורך לעשות טיפול בפסילת הזית, מאחר שההדברה תפגע גם בה. עם זאת חשוב לציין שבחלקות שבהן יש נגיעות גבוהה מאוד, נשקול לעיתים טיפול מיוחד עם תכשיר נוסף.

     

    איך למנוע מחלות או מזיקים בעץ זית?

    כדי לוודא שעץ הזית שלכם לא יסבול ממזיקים או מחלות, עליכם לוודא שהצמרת שלו תהיה כמה שיותר פתוחה. מומלץ גם לוודא שלא יצמח גבוה מדי, על מנת שיהיה קל יותר לאתר בעיות ומחלות. בזמן המסיק חשוב מאוד לקטוף את כל הזיתים מהעץ ולא להשאיר בו אפילו פרי אחד מיותר, מאחר שציפורים יבואו לאכול את מה שיישאר, והזרעים שיוותרו על האדמה עלולים לנבוט במרחק מה מהעץ, מה שיגנוב ממנו את המים וחומרי ההזנה שדרושים לו.

     

    זיהוי מזיקים על עץ הזית דרך הווטאסאפ?

    ביכולתנו להדביר כל מזיק שקיים בעץ הזית, ולא משנה מה סוגו. בין אם ראיתם תולעים בעץ זית או חרקים בוגרים אחרים, פנו אלינו ונגיע אליכם עוד היום לביצוע הדברה מקצועית ויעילה. אם אתם לא בטוחים באילו מזיקים מדובר, תוכלו פשוט לצלם תמונה ולשלוח אלינו לוואטסאפ. נסייע לכם בזיהוי המזיק, ניידע אתכם האם אלו כנימות בעץ זית או חרקים אחרים, ונוכל על המקום לתת לכם הצעת מחיר להדברה – ללא התחייבות!

      לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

      זבוב הזית – איך להיפטר מהאויב הגדול של הזיתים?

      הדברת זבוב הזית יכולה להתבצע על פי שיטות הדברה שונות אותן מדבירים מוסמכים בוחרים על פי היקף המתקפות:

      √ הדברה ירוקה בעזרת מלכודות (תחנות האכלה) – מדביר מוסמך תולה מלכודות שאושרו על ידי המשרד להגנת הסביבה “פרוטקט” או “ביופיד” בצד הצפוני של כל עץ הזית באזורים מוצלים, אך בה בעת לא מוסתרים. לאחר ההדברה על המדבירים לשוב לאזור הנגוע לצורך מעקב וביצוע ניטור לנגיעות בפירות.

       הדברה משולבת באמצעות פיתיונות ותכשירי הדברה – מדביר מורשה מבצע טיפול בעצי זית על ידי פיזור פיתיונות חלבוניים בשילוב עם ריסוס בעזרת חומרים קוטלי חרקים כמו “בזודין”, “דיאזינון”, “רוגוטקס”, מלתיון”, “רוגור”, “סקסס” ועוד. מדבירים מתחילים את פעולות הריסוס שבוע לאחר חנטת העץ (חודשי מאי או יוני) ומרססים את עצי הזית כל 10 ימים עד חודש יולי.

      מומלץ לבצע טיפול שנתי המונע את מתקפות הזבובים הללו בעזרת ריסוסי חיפוי, אך שימו לב כי הצורך בכך תלוי בין היתר בסוג העץ שאתם מגדלים. למשל, בשביל עץ זית ננסי טיפול אינו הכרחי משום שעצים אלו לרוב אינם מושכים את זבובי הזית ויש לבצע טיפול נגד כנימות במקום. על כן, כדאי להתייעץ עם חברת הדברה מומלצת לפני ביצוע ריסוס עצמאי.

       

      מה היא התקופה המומלצת להדברת מזיקים בעצי זית?

      אמנם בכל עץ זית מחלות שונות יכולות להופיע בתקופות שונות, אך רוב מזיקי העץ שגורמים להן מתחילים לתקוף את עצי הזית בעונת האביב, בחודשי אפריל ומאי. עם זאת, זבובי הזית למשל יכולים להימצא על הענפים או מתחת לעלים גם בתקופות הקרות במצב לא פעיל עקב תנאי טמפרטורה נמוכים. הם מגיחים מהקרקע בחורף ועל כן, מומלץ להתחיל להדביר את העצים שבגינתכם כבר בתחילת התקופה החמה של השנה ואף לבצע טיפול מונע נגד חרקים ב עצי זית במשך כל חודשי השנה, במיוחד אם מדובר בעצים שכבר סבלו ממתקפות ומחלות בעבר.

      נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך

      לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.