הדברת עץ רימון

אל תתנו לעץ שלכם לחלות – הדברת עץ רימון במחיר זול ומשתלם

לרוב, הטיפול בעץ רימון הוא פשוט מאוד. למעשה, העץ יכול לשרוד בטבע גם ללא טיפול של בני אדם בלי שום בעיה. עם זאת, כמו כל צמח אחר גם הוא חשוף למזיקים, והם פוגעים ביכולת שלו להביא יבול איכותי ורב. כשזה קורה, זה מעיד על כך שהגיע הזמן להזמין מדביר מומלץ שיטפל בעץ וירחיק ממנו את המזיקים, ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן.

בחברת המדביר שמציל אנחנו מחפשים עבורכם את המדבירים המומלצים ביותר באזורכם שיכולים לעזור לכם לפתור את בעיית המזיקים תוך זמן קצר, בלי שתצטרכו לחכות. יש לנו ניסיון של מעל 15 שנה בהדברת עצים מכל הסוגים, ודרכנו תוכלו להיות בטוחים שתקבלו את הצעת המחיר הזולה ביותר לשירותי ההדברה הדרושים לכם. אילו מזיקים נוטים לתקוף עצי רימון ואיך מתמודדים איתם – המשיכו לקרוא וגלו בנוסף גם איך שומרים על עצי רימון כך שלא יצריכו הדברה לעיתים קרובות מדי.

 

 הדברת עצי רימון ממזיקים ומחלות כולל טיפול שנתי
טיפול בעץ רימון חולה והצלת העץ
מניעת ריקבון הפרי ושיפור איכות היבול
✔️ מומלץ לשלוח לנו תמונה לווצאפ של העץ – לשליחה לחצו כאן
הדברה בגינות פרטיות ובשטחים חקלאיים בפריסה ארצית
טיפול עם חומרים שאושרו על ידי המשרד להגנת הסביבה 
 
לקבלת הצעת מחיר משתלמת חייגו:
הדברת עץ רימון

    לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

    6 מזיקים שתוקפים עצי רימון ודרכי התמודדות איתם

    טיפולי מניעה נגד מזיקי רימון כוללים פעולות כמודישון עץ רימון, גיזום ענפי עץ יבשים, קטילת עשבים וסילוק פירות נגועים. אמנם טיפולים שכאלה עוזרים להפחית את כמות המתקפות ואת הופעת המחלות בעצים ולצמצם את הפגעים, אך אף על פי כן ישנם מזיקים שמצליחים לחדור לעצי הרימון ולגרום להם נזקים שונים:

    1. כחליל הרימון – עשים אלו נוטים להטיל ביצים על הפירות מתחילת האביב ועד עונת הסתיו. זחלי העשים שבוקעים מן הביצים חודרים לתוך פרי הרימון ונוברים בגרגרים. כתוצאה מכך כל הפירות הנגועים נרקבים והם מושכים מזיקים משניים כמו חיפושיות תסיסה שניזונות מרימונים רקובים.

    הדברת עץ רימון בוגר: בחודשי הקיץ מדבירים עם המלצות ורישיונות בתוקף מרססים את העצים שהותקפו על ידי הכחלילים עם תרכיזים רחיפים או מתחלבים. התכשיר המתאים ייבחר על פי נתוני ניטור הביצים, כאשר החומרים המומלצים הם: “ראנר”, “אוונט”, “ביו טי פלוס קוסטאר”, “טאקומי”, “טרייסר אולטרה”, “ספרטה סופר”, “פרפקט” ו-“רופאסט”. שימו לב כי לא כדאי לדחות את הטיפול כאשר יש בגינתכם עץ רימון עם תולעים בפרי ולפחות 5% מהלבלוב נגוע בכחליל הרימון.

    2. עש שיח הרימון – במהלך כל השנה זחלי המזיקים הללו מכרסמים את ענפי הרימונים (בעיקר את בסיס הענף) תוך כדי שהם נוברים בצוואר השורשים, וזה מביא למצב בו הענפים מתייבשים ועצי הרימון מתים.

    הדברת מזיקים בעץ רימון: יש לטפל בבעיית המזיקים במשך כל השנה בעזרת ריסוס מניעתי ופיזור גרגרים רחיפים ללא רעל כמו “תוריסייד” לאחר הופעת סימני הפגיעה הראשונים. דוגמאות לתכשירים, איתם ניתן לרסס את העצים, שאושרו על ידי המשרד להגנת הסביבה: “קסקייד”, “קורגן” ו-“קריפטקס”.

    3. כנימת עלה הרימון (כולל כנימות הזית וכנימות עלה הדלועיים) – תוקפת את העצים בעונת האביב וגורמת לעלים להתקפל אחרי שהיא מוצצת את המוהל. בנוסף, טל הדבש שהכנימות מפרישות מושך פטריות שגורמות לעצים לחלות.

    ריסוס עץ רימון נגד כנימות אלו ייעשה באביב עם התכשירים המומלצים הבאים: תחליב שמן במים “מאבריק EW, תרכיזים מתחלבים ““טימור C” ו-“מייטימור”ותרכיזים רחיפים “מובנטו 100” ו-“פלאש”.

    4. ציקדות – שייכות לסדרת הפשפשאים, מגיעות לעץ הרימון החל מחודש יוני וניזונות מלשד העצים – נוזלים בתאי הצמחים. זה גורם לכך ששולי העלים מתחילים לשנות את צבעם ולהתקפל – זהו סימן לכך שיש צורך להדביר את העצים הנגועים.

    שיקום עץ רימון: טיפול בעצים שנחלשו לאחר מתקפת הציקדות כולל גיזום שמאפשר את חדירת האור ותכשירי ההדברה למרכז העץ, פיזור פיתיונות גרגריים“טיפיקי” וריסוס ייסודי עם “מוספילן”, “ספידי”, “אינדיגו” או “אנוידור”.

    5. אפטה גדולה – בעונת הקיץ חיפושיות מסוג זה יוצרות מחילות בגזע ובענפי עץ הרימון שגורם להצהבת הענפים ולמותם של ענפים ראשיים.

    טיפול בעץ רימון נגוע: מומלץ לשרוף את הענפים הנגועים והיבשים על מנת לסלק את הזחלים והגלמים של החיפושיות. את המזיקים הבוגרים משמידים באמצעות הזרקה של קוטל חרקים “דורסן” לענפי העץ.

    6. תריפסים – חרקים שפוגעים בפרחי הרימונים בתקופת הפריחה, מפתחים קצב מהיר מאוד ברבייה ויוצרים מושבות שלמות תוך פרק זמן קצר. 

    הדברה בשיטה טבעית ללא חומרים רעילים יכולה להיעשות על ידי פיזור קינמון על האדמה וריסוס הפרחים עם תערובת שמבוססת על קינמון.

     

    האם ניתן לשמור על עץ רימונים בריא ללא עזרה מקצועית?

    כל מי שהזמין שירותי הדברה לבית או לגינה יודע שעל מנת להגן על הסביבה מפני שובם של חרקים ומזיקים צריך ליצור תנאים שדוחים אותם ולא מאפשרים להם לחדור לאזור. אז איך לטפל בעץ רימון לאחר ההדברה וליהנות מפירות טעימים?

    √  אם בעבר בוצע טיפול נגד כחליל הרימון בעץ, כסו אותו בעזרת רשת נגד חרקים או עטפו את הפירות באמצעות שקיות נייר. 

    √ במידה ומדבירים מורשים חיסלו את הכנימות שהשאירו עץ רימון ללא פרי (הן תוקפות את הרימונים במגע בין שני פירות), השתדלו ליצור מצב בו הפירות לא נוגעים אחד בשני (דילול).

    √ מנעו השקיית יתר שגורמת להופעת מחלות עץ רימון כמו התבקעות הפירות, ושמרו על השקיה סדירה ללא שינויים במרווחי זמן.

    √ עצבו את שיח העץ כך שניתן יהיה לכסות אותו עם רשת למניעת המזיקים במידת הצורך ושמרו על כך שגובה העץ לא יעלה על 2.5 מטר.

    √ אם ראיתם בגינתכם עץ רימון עם עלים צהובים בסוף עונת האביב זה סימן למתקפות חדשות של כנימות עלה – פנו לעזרה של מדביר מוסמך.

    √ אפשרו לענפים חדשים לגדול בקלות – גיזום סדיר גורם לכניסת אוויר לעצים וכתוצאה מכך גדל מספר הפרחים וענפי העץ חדשים.

    נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך

    לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.