עץ אבוקדו חולה

טיפול בעץ אבוקדו חולה במחיר משתלם ובפריסה ארצית

אילו מזיקים ומחלות תוקפים עצי אבוקדו, איך מזהים אותם וכיצד מטפלים בכל אחד מהם? המידע המקצועי ביותר נמצא כאן לפניכם.

אם פתאום מופיעים על עץ אבוקדו עלים חומים, צהובים, יבשים או עם כתמים, אתם יודעים שקורה לו אסון שצריך למנוע. העץ חולה או שיש עליו מזיקים שגורמים לסימנים אלו ולפגיעות אחרות, וכדי לפתור את הבעיה אתם צריכים להזמין כמה שיותר מהר מדביר מומלץ. אנחנו בחברת המדביר שמציל מוצאים לכם אחד שכזה, כשדרכנו תוכלו להזמין מדביר שהוא גם גנן בעל ידע מקיף בצמחים ובפרט בעצי אבוקדו. אנחנו גם דואגים לכם להצעת מחיר משתלמת, אז הרימו אלינו טלפון כבר עכשיו ובררו באיזה מחיר זול תוכלו להדביר את עצי האבוקדו שלכם.

 

✔️ הדברת עצי אבוקדו כולל טיפול שנתי
✔️ שיקום עץ אבוקדו חולה + מניעת מחלות עץ
✔️ טיפול ע”י מדביר מוסמך שהוא גם גנן – מומחה בהצלת עצים
✔️ הדברה נגד מזיקי אבוקדו: אקרית האבוקדו, תריפס השמש ועוד
✔️ מומלץ לשלוח לנו תמונה לווצאפ של העץ – לשליחה לחצו כאן
✔️ הדברה בגינה פרטית ובשטח חקלאי בפריסה ארצית
✔️ היפול עם חומרים שאושרו ע”י המשרד להגנת הסביבה 
 
לייעוץ וקבלת הצעת מחיר חייגו לטלפון:

הדברת עץ אבוקדו כולל טיפול שנתי

    לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

    סרטון שיקום עץ אבוקדו חולה

    איך יודעים אם עץ אבוקדו חולה – סימני מחלה נפוצים

    חושדים שעץ האבוקדו שלכם חולה?

    הסימנים הבאים יכולים לאשר את החשש:

    √ פירות האבוקדו נושרים מוקדם מדי, וללא תהליך הבשלה של הפרי.

    √ עלים צהובים או עלים עם נגעים.

    √ עלים וענפים חלשים.

    √ פסים שחורים שמופיעים על גזע העץ.

    כל אחד מהסימנים הללו עלול להעיד על נוכחות של טפילים, או על מחלות עץ אבוקדו שונות.

     

    אקרית האבוקדו

    תזהו מזיקים בעץ אבוקדו מסוג זה לפי צבעם הצהוב-ירוק וגודלם שקטן מחצי מ”מ. כשהנקבה מגיעה לגיל שבו היא יכולה להטיל ביצים, צבעה משתנה לירוק כהה, ואת הביצים היא מטילה לאורך העורקים של העלים. תזהו קן של ביצים על ידי רשת הקורים שמכסה אותו.

    בשלב הנימפה, המזיק מוצץ את העלים וגורם להיווצרות נקודות בצבע צהוב-חום בחלקם העליון ועוד נקודות קטנות בחלקן התחתון. אם מדובר במתקפה קשה, העלים ינשרו ויתחיל להיווצר גם נזק לפירות האבוקדו עצמם. כל ההשפעות האלה יראו את עצמן בתקופת האביב והקיץ. הדברת עץ אבוקדו נגד אקרית האבוקדו תיעשה עם ABAMECTINSPIRODICLOFEN או שמן מינרלי, כשאת האחרון אין לבצע ריסוס בזמן הפריחה עם על עץ שנמצא בעקה.

     

    בוארמיה

    הזחלים של המזיק הזה הם בעלי צבע ירוק, ירוק-צהוב או חום, והם נראים קצת כמו ענפים קטנים וזזים בתנועות מעגליות. אורכם מגיע עד 55 מ”מ, ולפרטים הבוגרים יש כנפיים וצבעם הוא צהוב חיוור, כשלכנפיהם יש כתמים כהים. ריסוס עץ אבוקדו על ידי מדביר בעל רישיון ייעשה עם Baccillus Thuringiensis.

     

    נמלים

    אין צורך להסביר כיצד לזהות את המזיקים האלה, אולם כן צריך לציין שהזכרים לעיתים יכולים להיות בעלי כנפיים. אף על פי שהנמלים יכולות להרחיק מצמחים מזיקים אחרים, כשזה נוגע לאבוקדו הן דווקא פוגעות בניסיונות השליטה שלכם במזיקים שפוגעים בעץ. הן בעיקר מהוות בעיה לעצי אבוקדו צעירים, בהם הן מגינות על טל הדבש שמייצרים מזיקים אחרים ואשר ממנו ניזונים מזיקים שעושים נזק לעץ האבוקדו. על כן הימצאות נמלים יכולה להעיד על מחלות ומזיקים בעצי אבוקדו, ואף לעודד אותן. כדי להיפטר מנמלים מהן על המדביר לפזר DIAZINON על הקרקע ובסמוך לגזע, ליישם על הגזע CHLORPYRIFOS להשתמש באדמה דיאטומית על קן הנמלים עצמו.

     

    עש קליפת ההדר

    למזיק הזה יש צבע ירוק-חום, כשהנקבה מטילה כ-150 ביצים במחזור חייה לצד פירות האבוקדו. כשהזחלים בוקעים הם ניזונים מטל הדבש שיוצרים מזיקים אחרים על העץ, אך לעיתים קרובות הם גם ניזונים מהתוכן של פרי האבוקדו. שיקום עץ אבוקדו מפני מזיקים אלו נעשה בעזרת Bacillus thuringiensis.

     

    תריפס הסחלב

    צבעו של המזיק הוא צהוב ואורכו כמ”מ אחד בלבד. הנקבה מטילה 50-140 ביצים על העלים או הפירות, והצאצאים שיבקעו יצרכו את מזונם מהם. סביר להניח שלא תראו אותם, משום שהם נוטים להימצא בין פירות צמודים ובתוך עלים קמולים. המדבירים משמידים מזיקים מסוג זה בעזרת חומר שנקרא SPINOSAD.

     

    תריפס השמש

    החרק הזה הוא בעל צבע ירוק-אדום וגודלו מ”מ אחד כשהוא בוגר. הוא פעיל מיוני עד אוקטובר, והוא גורם לעלים של העץ להתעוות, להצהיב ולנשור. במקרה של עץ אבוקדו טיפול יכול להתבצע בעזרת הדברה ביולוגית עם Tripobius semiluteus, שהיא צרעה טפילית.

     

    מה עושים כשיש תולעים באבוקדו ואיך להבדיל בין סוגי תולעים

    מצאתם תולעים בעץ באבוקדו שלכם?

    מספר מזיקים עלולים לתקוף את עץ האבוקדו, וביניהם:

    סוג המזיק סימני זיהוי כיצד מטפלים
    מודד האבוקדו (BOARMIA SELENARIA) זחלים באורך של 55 ס”מ ומטה, צבע גוף ירוק צהבהב או חום. הדברה באמצעות קוטל חרקים עם חומר פעיל מסוג Bacillus Thuringiensis.
    אקרית האבוקדו (OLIGONYCHUS PERSEAE) את האקרית ניתן לזהות לפי הביצים שהיא מטילה, המכוסות בקורים. הדברה באמצעות קוטל חרקים מסוג אגרירון, עם החומר הפעיל Abamectin.
    עש קליפת ההדר (CRYPTOBLABES GNIDIELLA) צבעו של הזחל חום-אדמדם, או חום ירקרק. על גופו שני פסים כהים, אורכו עד 13 מ”מ. חומר הדברה מסוג DG עם חומר פעיל Bacillus Thuringiensis.
    עש התפוח המדומה (leucotreta Thaumatotibia) זחל בצבע לבן, שמתכהה בהדרגה. ניתן לזהות אותם לפי הפס כהה סביב ראשם. אם הזוחלים עדיין לא חדרו אל הפרי, אפשר להשתמש בחומרי הדברה סינטטיים או ביולוגים.

     

    מחלת ריקבון השורשים

    עץ אבוקדו חולה יראה כתמים כהים על השורשים שלו. הכתמים האלה למעשה מעידים על ריקבון, שנובע מהידבקות בפטרייה שנקראת “פיטופטורה”. הפטרייה הזו מתפשטת מהר מאוד ויכולה לפגוע בעצים אחרים, לכן חובה להדביר מיד, כשהמדביר מזריק ישירות לגזע POTASSIUM PHOSPHITE. אם לא מטפלים בפטריות באופן דחוף, עץ אבוקדו לא מתפתח כמו שצריך לאורך הזמן.

     

    פטריות מקבוצת Botryisphaeria

    אם אתם שואלים את עצמכם למה העלים של עץ אבוקדו מתייבשים, הסיבה היא ככל הנראה פטריה, כשישנן פטריות רבות מספור שיכולות לתקוף עצי אבוקדו, בעיקר מקבוצת Botryisphaeria. במקרה שאכן מדובר בפטריה שכזו, אתם תראו כי עץ אבוקדו מתייבש מהענפים ואל עבר הגזע, מה שנקרא בשפה המקצועית – תמותה לאחור. סימן ברור לכך שאכן מדובר בפטרייה שכזו הוא פירות ועלים שמתייבשים ונותרים מחוברים לענפים.

     

    למה עץ אבוקדו לא נותן פרי – 3 סיבות אפשריות

    גם כשתנאי הגידול אופטימליים, לא פשוט לגדל עץ אבוקדו.

    אם גיליתם שלמרות ההשקעה שלכם העץ לא מניב פירות, יכולות להיות לכך כמה סיבות:

    1. העץ לא סיים לצמוח: אמרתם אבוקדו – אמרתם דחיית סיפוקים. לעץ אבוקדו לוקח זמן רב להניב פרי. כמה זמן? בין 4-5 מרגע השתילה, ועד 15 שנים.

    2. השתמשתם בזרע של אבוקדו שאכלתם: השרשה של גרעין אבוקדו שאכלתם יכולה להיות נחמדה לגידול נוי, אך לא בטוח שהעץ יניב פרי. הדרך הנכונה לגדל עץ אבוקדו מניב היא באמצעות ייחורים.

    3. טמפרטורה קיצונית: עץ אבוקדו דורש תנאים מסוימים כדי לצמוח. טמפרטורה של 4 מעלות ומטה עלולה לפגוע בעץ, ולמנוע צמיחת פירות.

      לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

      אם העץ לא מביא פרי בזמן – גם זה סימן לבעיה

      כפי שאתם מבינים, מחלות עלים בעץ אבוקדו יכולות להעיד על בעיה בעץ כולו, בין שמדובר במזיקים ובין שמדובר במחלה אחרת שנגרמת בעקבות פטריה טפילית. עם זאת, גם מועד מתן הפרי יכול לסמל על כך שישנה בעיה, שכן אם עץ אבוקדו לא נותן פרי זה סימן ברור לכך שהוא חולה או סובל מחוסר מסוים – סביר להניח שתצטרכו להזמין טיפול מקצועי לעץ שלכם. עם זאת, לא כך הדבר עם עץ אבוקדו צעיר, מכיוון שהוא לא מניב פירות בשנותיו הראשונות. מתי עץ אבוקדו נותן פרי? רק מהשנה השלישית לנטיעתו ובתקופת אוקטובר-אפריל.

       

      למה עלי אבוקדו חומים – 3 סיבות אפשריות

      קודם כל, צפירת הרגעה. עלים חומים בעץ אבוקדו לא בהכרח מעידים על בעיה. כל עוד כמות העלים החומים אינה עולה על 10%, אפשר להיות רגועים. אז מה בכל זאת גורם לעלים להפוך לחומים, ומתי צריך לדאוג?

      הנה כמה כללים פשוטים:

      1. בדקו את צמרת העץ: אם העלים החומים נמצאים בתחתית העץ, אך בצמרת העץ העלים הם ירוקים – כנראה שהעץ פשוט מחליף עלים בתהליך טבעי.

      2. שימו לב לעונות השנה: בסוף החורף ובמשך האביב העץ הופך את עליו לחומים ומשיר אותם. כשמזג האוויר יתחמם, העץ צפוי לשגשג מחדש.

      3. עץ אבוקדו עלים חומים כתוצאה מהתייבשות:עלים חומים בעץ אבוקדו עלולים להיגרם כתוצאה מהשקיה לקויה, שמובילה להצטברות של סודיום או כלוריד בקרקע. בדרך כלל מדובר בהשקיה מועטה מדי.

       

      איך לשקם עץ אבוקדו חולה?

      על מנת לשקם את העץ באופן מלא צריך קודם כל לוודא שהמדביר שמזמינים הוא כזה שמומחה לעצים ושיודע איך לזהות עץ חולה, אך חשוב מכך – גם עץ בריא. המדביר צריך לחזור אליכם לאחר זמן מה כדי לוודא שההדברה אכן עשתה את העבודה ולבדוק שהעץ לא סובל ממחלות נוספות. אתם תצטרכו להשקות את העץ באופן קבוע, אולם לא יותר מדי כדי שלא יווצר ריקבון בשורשים, והמדביר מטעם חברת הדברה מנוסה יוכל גם לבדוק האם הטיפול שלכם נכון, למשל האם אתם גוזמים אותו יותר או פחות מדי.

       

      שלבים בטיפול העץ

      שלב א – פתיחת חור בעץ גיזום וניקוי

      פתיחת חור בעץ גיזום וניקוי

       שלב ב – מריחת משחת גיזום להגנת העץ

      מריחת משחת גיזום

      שלב ג – אטימה עם חימר (חומר ידידותי לעץ)

      מריחת חימר

      נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך

      לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.