שיקום והדברת עץ משמש

הדברת עץ משמש על ידי מדביר שהוא גם גנן

אילו מזיקים תוקפים עצי משמש, לאילו נזקים הם גורמים, איך מזהים אותם וכיצד נפטרים מהם? המשיכו לקרוא גלו איך נעשית הדברת עץ משמש וכיצד ניתן לשקם את העץ אחריה.

כשאתם מזמינים הדברה לעץ שלכם, אתם רוצים לוודא שהיא נעשית על ידי מדביר שמבין לא רק בחרקים, אלא גם בגינון ובמחלות עץ באופן פרטני. כדי לוודא שזה אכן כך, אנחנו בחברת המדביר שמציל מוצאים לכם בחינם מדביר זול ומומלץ עם רישיון מטעם המשרד להגנת הסביבה וידע בגננות, שיודע איך לזהות אצל עץ משמש מחלות וכן כיצד לטפל בהן ולשקם בחזרה את העץ. העצים שלכם יקבלו מהמדבירים שלנו את הטיפול המסור שמגיע להם, ואנחנו נדאג שהמחיר שתשלמו יהיה הזול ביותר שיש לשירות שיידרש לכם. כבר עכשיו נספר לכם איך לזהות באיזה מזיק מדובר ואיך נהוג להדביר אותו.

 

✔️ שיקום עצי משמש + טיפול במחלות העץ
✔️ טיפול ע”י מדביר מוסמך שהוא גם גנן ומומחה בהצלת עצים
✔️ הדברה ירוקה, משולבת ובעזרת האויבים הטבעיים של המזיקים
✔️ חומרים ותכשירים שאושרו על ידי המשרד להגנת הסביבה
✔️ מומלץ לשלוח לנו תמונה לווצאפ של העץ – לשליחה לחצו כאן

לייעוץ בחינם וקבלת הצעת מחיר חייגו לטלפון:
055-9378-507
הדברה ושיקום לעץ משמש

    לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

    זחלים בפירות משמש – עש המשמש

    המזיק הזה ידוע גם בשם “אנרסיה”, והוא תוקף בתקופת סוף האביב. הנקבה מטילה ביצים על העץ ומאותן ביצים בוקעים זחלים. כל זחל יכול להגיע לגודל של 10 ס”מ, והם חודרים לתוך הענפים של העץ. בחודשי הקיץ, כשהפרי מבשיל, הזחלים נכנסים לתוכו מאזור העוקץ ואוכלים אותו מבפנים, מה שגורם לפרי לסבול מריקבון. הדברת עץ משמש במקרה שכזה יכולה להיעשות בעזרת ריסוס עם שלל חומרים, ביניהם תרכיזים רחיפים כמו SPINETORAM או CHLORANTRANILIPROLE THIAMETHOXAM. לעיתים משתמשים גם בתרחיף קפסולות CHLORANTRANILIPROLE LAMBDA CYHALOTHRIN, ואם העץ נגוע גם במזיקים אחרים ניתן להשתמש באבקה רטיבה PHOSMET.

     

    עץ משמש חולה עם עלים יבשים = אקריות

    ישנן שתי אקריות שנוטות לתקוף עצי משמש, והן האקרית הצהובה והאקרית האירופית. את הנזק של האקריות ניתן לראות על העלים של הצמח, כשהשלב הסופי של הנזק הוא הצהבה והתייבשות של העלים. הדרך שבה מדבירים אקריות משתנה על פי הסוג שלהן, כשאת האקרית הצהובה מדבירים עם תרכיז רחיף SPIRODICLOFEN בשעות הבוקר – אחרי שהטל מתייבש – ואילו את האקרית האירופית מדבירים עם שמן SUMMER.

     

    תולעים שגורמים לריקבון משמש = זבוב הים התיכון

    זבוב הים התיכון נמשך לפירות המשמש כשהם מבשילים, ובתוכם הנקבה מטילה את ביציה. מאותן ביצים יוצאות תולעים שניזונות מהפרי, ולאורך הזמן זה גורם לריקבון ולנשירה של הפירות מהעץ. אז אם יש עץ משמש עם תולעים מה עושים? ובכן יש לא מעט פתרונות, ביניהם חומרים כמו SPINOSAD, תרכיזים רחיפים כמו SPINETORAM או אבקות רטיבות כמו PHOSMET. עם זאת, הפתרון היעיל ביותר הוא מניעה, ואת זה עושים בעזרת מלכודות עם פיתיון. יש לא מעט סוגים של מלכודות, כשהפיתיונות יכולים להיות על בסיס PROTEIN HYDROLYSATE, INACTIVATED YEAST או ATTRACTANS DELTAMETHRIN. על מנת להיפטר מזבוב הים התיכון לחלוטין כך שהבעיה לא תחזור על עצמה מומלץ לפנות למדבירים עם ניסיון בתחום. 

     

    עלווה לא מתפתחת או מצהיבה = ציקדות

    את הציקדות תזהו בעיקר על פי הרעש שהן משמיעות, יחד עם הנזק שלו הן גורמות. הן יונקות את החומרים שמזינים את העלים של העץ, ובכך בעצם גורמות לעיכוב הגדילה של העלים או להצהבת העלים הקיימים. ריסוס עץ משמש מפני ציקדות יעשה עם שלל חומרים, בהתאם לתקופה ולסוג הציקדות שתקפו. ניתן למשל לרסס עם תרכיז מתחלב CYPERMETHRIN בשעות הערב, וזה יטפל גם בנגיעות של זיבל הפרחים, ואפשר גם לטפל בעצים עם תרכיז רחיף SPIRODICLOFEN לצורך הדברת ציקדות ירוקות צעירות.

     

    עץ משמש מוציא שרף = חיפושית הקליפה

    אם אתם רואים חורים קטנים בגזע העץ שיוצא מהם שרף, סביר להניח שמדובר בחיפושית הקליפה. יש כמה דרכים שבהן ניתן להדביר אותה, בין היתר בעזרת תרכיז רחיף BIFENTHRIN NOVALURON, אבקה רטיבה PHOSMET או תחליב שמן במים TAU-FLUVALINATE. אם יחד עם חיפושית הקליפה תקפו את העץ גם ציקדות, ניתן להשתמש בתחליב ACRINATHRIN, ואילו אם המתקפה באה יחד עם עש המשמש, אפשר להשתמש בתרכיז נוזלי ACETAMIPRID.

     

    סימני כרסום על עץ משמש = קפנודיס

    הקפנודיס היא חיפושית שיוצרת חורים וסימני כרסום בצוואר שורש העץ, ובחלקים העליונים של העץ, וניתן לראות סימני כרסום גם בעלים שנשרו מן העץ אל הקרקע. כדי לוודא במאה אחוז שאכן מדובר במזיק זה, תוכלו לתת מכה קטנה לעץ ולראות שנופלים ממנו המזיקים. הדברה של קפנודיס נעשית בעזרת תרכיזים רחיפים כמוBIFENTHRIN  או CHLORANTRANILIPROLE THIAMETHOXAM, אבקות יבשות או רטיבות כמו PHOSMET או CHLORPYRIFOS או גרגירים רחיפים מסוג CLOTHIANIDINE.

      לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

      שיקום עץ משמש – איך זה מתבצע?

      חשוב להבין שעץ המשמש הוא אחד העצים שמושכים אליהם הכי הרבה מזיקים. מדובר בעץ רגיש מאוד, ובעונת הפרי הקצרה הוא מאוד פגיע ולעיתים קרובות מצריך טיפול של חברת הדברה מנוסה. אם ישנם ענפים חלשים או מתים, יש לגזום אותם מבלי להתמהמה, וכן צריך לעטוף את העץ ברשת נגד מזיקים. בנוגע לשורשים – צריך לחפור באזורם מבלי לפגוע בהם ולדלל כאלה שיצרו צורת כדור. אסור לתת לאדמה להיות רטובה מדי, אך היא צריכה להיות לחה, לכן יש להשקות את בסיס העץ לפחות פעם בשבוע. ההשקיה חשובה עבור שיקום עץ משמש, כי הוא יצטרך הרבה נוזלים על מנת להחלים מהמחלה שתקפה אותו.

      נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך

      לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.