שיקום והדברת עץ אפרסק

הדברת עץ אפרסק בזול ועם חומרים המותרים לשימוש בלבד

אילו מזיקים נוטים לתקוף עצי אפרסק ואיך עושים הדברת עץ אפרסק? המשיכו לקרוא וגלו כבר עכשיו את התשובות!

עצי אפרסק עלולים לסבול ממחלות שונות בעקבות מזיקים שמגיעים אליהם, וכדי להדביר אותם צריך להשתמש בחומרים שמאושרים לשימוש על ידי משרד החקלאות. שיקום עץ אפרסק באופן עצמאי זה תהליך קשה מאוד, לכן מומלץ להשאיר את העבודה הזו למומחים, כשאצלנו בחברת המדביר שמציל תוכלו לקבל הצעת מחיר מטעם מדבירים שהם גם גננים, ואתם יכולים לצפות למחירים זולים יותר ממה שנדמה לכם. אנחנו עושים בשבילכם את השוואת המחירים ודואגים שתקבלו את הצעת המחיר הזולה ביותר שיש – התקשרו אלינו בטלפון כבר עכשיו ובררו כמה זה יעלה לכם, ובינתיים גלו אילו מזיקים צריך להדביר בעץ אפרסק ואיך עושים את זה.

 

✔️ הדברת עצי אפרסק כולל טיפול במחלות
✔️ טיפול ע”י מדביר מוסמך שהוא גם גנן ומומחה בהצלת עצים
✔️ שימוש בחומרי הדברה בטוחים ובאויבים הטבעיים של המזיקים
✔️ טיפול עם תכשירים שאושרו על ידי המשרד להגנת הסביבה
✔️ מומלץ לשלוח לנו תמונה לווצאפ של העץ – לשליחה לחצו כאן

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר הרימו טלפון:

    לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

    אקרית צהובה

    זוהי אחת מבין אקריות הקורים רבות, שכפי ששמה מרמז, צבעה הוא צהוב, אך סביר להניח שלא תבחינו בכך. זאת מכיוון שגופה שקוף למחצה, ובדרך כלל רואים דרכה את המזון שלה. הנקבות מטילות ביצים בחלק התחתון של העלים, וכשהצאצאים בוקעים הם מתחילים למצוץ את המוהל של העלה, כך שמופיעים כתמים לבנים על העלה. סביר להניח שהעלה יתייבש ויצהיב, מה שיסמל בבירור על הימצאות המזיקים. החרקים האלה תוקפים בעיקר בקיץ, וכדי להדביר אקריות משתמשים בתרכיז רחיף עם OXIDE FENBUTATIN על עץ אפרסק לא נותן פרי צעיר, ועם BIFENAZATE על עצי אפרסק בוגרים שמניבים פירות.

     

    אקרית החלודה

    על אף שהאקרית הזו תוקפת בעיקר עצי פירות הדר, היא יכולה להופיע גם על עצי אפרסק, כשהיא מוצצת את הפירות, אך לעיתים תוקפת גם את העלים והענפים. את הסימנים שהיא משאירה על הפירות תוכלו למצוא בעיקר באזורים מוצלים, מכיוון שהיא רגישה לאור השמש, והם בדרך כלל יהיו חיצוניים בלבד. על אף רגישותה לשמש, היא פעילה דווקא בתקופות החמות, אך יכולה לתקוף לאורך כל השנה. מזיקים בעץ אפרסק מסוג זה מדבירים בעזרת ריסוס עם תרכיז רחיף בשם FENAZAQUIN לאחר הקטיף (אלא אם כן מייצאים את הפירות לארה”ב) או עם FENPYROXIMATE.

     

    זבוב הפירות הים תיכוני

    את הזבוב הזה מזהים מדבירים וחקלאים גם בשמות “פריזבוב ים תיכוני” ו-“זבוב הים התיכון”, והוא ידוע בכך שביכולתו לפגוע קשות בגידולי פירות. אורכו הוא כ-5 מ”מ וצבעו הוא חום-צהוב, כשבגופן של הנקבות יש מעין צינור שמוחדר לקליפת הפרי, וכך הן מטילות בתוכו ביצים. כשהרימות מגיעות לאורך של ס”מ הן יוצאות מהפרי, נופלות לאדמה ושם מתחפרות עד שהן מתבגרות. ישנן שלל שיטות להדברת זבובי פירות, כאשר ריסוס עץ אפרסק היא אחת מהן, אך לא העיקרית. ניתן להשתמש בפיתיונות עם BORAX CAPTAN SPINOSAD או PROTEIN HYDROLYSATE, אולם אם ביחד עם המזיק הזה ישנה הימצאות של מזיקים אחרים, כדאי להשתמש בתרכיזים רחיפים או מתחלבים או באבקות רטיבות – זאת בהתאם למזיק הנוסף.

     

    ציקדות

    הציקדות תוקפות יותר מ-80 סוגי צמחים בישראל, כשאחד מהם הוא עץ האפרסק. יש להן מחושים קטנים, 4 כנפיים וחדק שאיתו הן יונקות את מזונן מהעלווה. אפשר לזהות מחלות עץ אפרסק שנובעות מציקדות על פי ההצהבה של העלים ועיכוב הגדילה של העלווה. הן נוטות להופיע בבת אחת בכמויות גדולות, ויש שלל תכשירים שבהם משתמשים מדבירים מומלצים כדי לחסל אותן, למשל גרגירים מסיסים עם DINOTEFURAN לאחר קטיף, תרכיז רחיף THIAMETHOXAN במטעים צעירים, תחליב שמן במים DELTAMETHRIN THIACLOPRID נגד ציקדות ירוקות בוגרות או תרכיז רחיף  PIRODICLOFENנגד ציקדות ירוקות קטנות.

     

    תריפסאים

    אלו הם חרקים קטנטנים עם כנפיים שידועים לשמצה בחקלאות. הם מוצצים את הפירות והעלים של העץ וגורמים לצלקות מחוספסות שפוגמות בייבול, משאירים צואה על הפירות והעלים ואפילו מעבירים וירוסים בין צמחים. הבעיה עם חומרי ההדברה נגד תריפסאים זה שהם מזיקים מאוד גם לדבורים, ולכן צריך להיזהר איתם ולבצע את ההדברה בשעות שבהן הדבורים אינן פעילות. מדבירים משתמשים למשל בתרכיז רחיף SPINOSAD, תרכיז מתחלבEMAMECTIN BENZOATE  או אבקה מסיסה LFORMETANATE HCL.

     

    איך יודעים שעץ אפרסק חולה?

    כפי שאתם מבינים, הסימנים לפגיעה בעץ יכולים להופיע הן על העלים והן על הפירות, ועליכם להיות ערים לכל שינוי שמופיע בצורה או בצבע של שניהם. את חלק מהמזיקים תוכלו לראות בבירור, בעוד שאת חלקם תזהו רק על פי הסימנים שהופיעו כאן לפניכם. יש עוד שלל מזיקים שלא ציינו כאן, ואם אתם שמים לב לסימנים שלא ציינו, תוכלו ליצור איתנו קשר וכן להזמין דרכנו הדברת עצים מקצועית.

     

    איך לשקם עץ אפרסק?

    כדי לשקם את העץ צריך לתת לו הרבה מאוד יחס ותשומת לב, בעיקר בתקופה שבה הוא רגיש למזיקים, וזאת גם אחרי ההדברה. מדובר בעץ רגיש מאוד שהפירות שלו נתקפים הרבה, ולכן אחרי שיבוצע טיפול בעץ על ידי חברת הדברה עם ניסיון צריך שהמדביר יחזור לבדוק אותו ולוודא שאין עליו סימני פגיעה נוספים. אתם צריכים מצדכם לדאוג לו להשקייה מרובה, שמש מלאה ולוודא בעיקר שלא מגיעות אליו כנימות. בנוסף, כשהעלים של העץ מתחילים לנשור, צריך לגזום את הענפים החלשים.

    נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך

    לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.