הדברת עץ פקאן בפריסה ארצית – כולל שיקום העץ
אילו מזיקים נפוצים בעצי פקאן, איך מתבצעת הדברת עץ פקאן, איך משקמים פקאן וכיצד ניתן לזהות מחלות באופן מידי גם ללא ידע מקצועי? המשיכו לקרוא, כי כל התשובות מחכות לכם כאן.
הפקאן הוא עץ אהוב מאוד בישראל, כשניתן לראות אותו הן בחצרות בתים והן בשדות. אם אתם מגדלים עץ פקאן בעצמכם אתם ככל הנראה נהנים מהאגוזים שלו וכמובן גם מהמראה המקסים שלו, אך מה קורה כשהעץ מתחיל להיות חולה? לפתע האגוזים כבר לא גדלים כמו פעם והעץ עצמו סובל ממראה לא אסתטי במיוחד. עץ פקאן חולה מצריך טיפול מקצועי של מדביר שהוא גם גנן, ואחד כזה בדיוק תוכלו למצוא תוך דקות דרך חברת המדביר שמציל. אנחנו מחפשים עבורכם בחינם מדביר מומלץ באזורכם עם ידע מעמיק בטיפול בעצי פקאן, ודואגים שתקבלו ממנו את הצעת המחיר המשתלמת ביותר. הרימו אלינו טלפון כבר עכשיו וגלו תוך דקות ספורות כמה זול אפשר לעשות דרכנו הדברה לעצי פקאן.
✔️ טיפול בעץ פקאן חולה כולל טיפול שנתי
✔️ שיקום עץ פקאן + מניעת מחלות עץ
✔️ טיפול ע”י מדביר מוסמך שהוא גם גנן – מומחה בהצלת עצים
✔️ הדברה נגד מזיקי פקאן: סס הנמר, כנימת הפקאן ועוד
✔️ הדברה בגינה פרטית ובשטח חקלאי בפריסה ארצית
✔️ הטיפול עם חומרים שאושרו ע”י המשרד להגנת הסביבה
לייעוץ וקבלת הצעת מחיר הרימו טלפון:

מזיקים בעץ פקאן ואיך מדבירים אותם
√ כנימת הפקאן – המזיק העיקרי שתוקף עצי פקאן הוא כנימת הפקאן. זוהי כנימה בצבע צהוב-ירוק שמצויה בחלק התחתון של העלה, שם היא מפרישה טל-דבש. טל הדבש הזה יכול ליצור טפטוף דביק בעץ, ועץ פקאן נגוע יתכסה גם בפייחת. אם המתקפה קשה העלים שלו ינשרו לפני המועד המתאים לכך, הפרי לא יתמלא והיבול יפחת באופן משמעותי. הכנימות מגיעות באביב, בתחילת חודש אפריל, והן מתרבות מהר מאוד. הן יגיעו שוב בגל שני בחודש יולי, והנזק שייצרו יהיה משמעותי מאוד עד חודש אוקטובר. הדברת עץ פקאן מתבצעת בכמה שיטות, כשניתן להשתמש בתרכיז רחיף IMIDACLOPRID, תרכיז מתחלב BIFENTHRIN או בגרגירים רחיפים FLONICAMID בעצים שלא נושאים פירות.
√ סס הנמר – מזיק נוסף שניתן למצוא בתוך עץ פקאן חולה הוא סס הנמר. מדובר בעש שמטיל את הביצים שלו על קליפת הגזע, ליד הענפים, והזחלים מתחפרים בתוך הענפים הצעירים. משם הם עוברים אל ענפים בוגרים יותר, ואז מתחיל הנזק הרציני. הזחלים האלה פעילים במשך כל השנה ומתחילים בפעילותם בחודש יוני. ניתן להדביר את סס הנמר בכמה שיטות, שאחת היא מלכודות אור כדי לתפוס את העשים, והאחרת היא הדברה ביולוגית עם חיידק בשם bacillus thuringiensis שמחסל את הזחלים.
√ תריפס סורי – המדבירים קוראים למזיק הזה גם “תריפס אדום”, והנקבה שלו מטילה כ-50 ביצים בחלקם התחתון על עלי העץ. הזחלים של התריפס האדום הם צהובים, והצבע שלהם הופך לאורך הזמן לאדום. הם יונקים את מזונם מהעלים ומשאירים עליהם צלקות אפורות, והם פעילים לאורך כל השנה, אולם לא בתנאי מזג אוויר חמים במיוחד. חברת הדברה מומלצת יכולה להשמיד אותם בשיטה ביולוגית בעזרת צרעות טפיליות, או בעזרת הדברה כימית.
שיקום עץ פקאן – דגשים חשובים
חשוב להבין שלעצי פקאן יש שנים טובות יותר ושנים טובות פחות, ושהייבול שלהם תלוי רבות במזג האוויר ולאו דווקא בעץ עצמו. עם זאת, ישנו דבר אחד שחשוב להעניק לפקאן כדי שישגשג, וזה אבץ. האבץ חשוב מאוד לתהליך הפריחה ולמילוי הגלעין, כאשר טיפול בעץ פקאן מבחינה זו משתנה על פי רמת ה-pH של הקרקע. אם רמת ה-pH גבוהה מ-7.5, צריך לבצע ריסוס עם ננו אבץ מתחילת הלבלוב פעם בשבועיים למשך 4-6 שבועות. הריסוס צריך להתבצע בשעות הלילה. אם רמת ה-pH נמוכה -7.5, צריך להשתמש בכילאט אבץ 3 פעמים משך החודש הראשון להשקיה. יחד עם זאת חשוב כמובן לגזום את העץ בעונת החורף, זאת על מנת למנוע התפתחות מחלות על העץ ככל הניתן.
אפשר גם לשלוח אלינו תמונה לזיהוי מחלות בעץ פקאן
לא יודעים האם מדובר בבעיה שנובעת ממזיק או האם העץ שלכם לא מקבל מספיק הזנה או מים? אנחנו מזמינים אתכם לשלוח אלינו בוואטסאפ תמונה של הנזק על העץ ואנחנו ניידע אתכם מה הבעיה של עץ הפקאן שלכם והאם אתם צריכים להזמין שירות הדברת עצים. במידה ונדרש ריסוס עץ פקאן, תוכלו בו במקום להזמין אליכם מדביר עם רישיון מטעם המשרד להגנת הסביבה, שיוכל להגיע אליכם כבר באותו היום לצורך הדברה ותחילת תהליך שיקום העץ.
נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך
לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.