שיקום והדברת עץ דובדבן

הדברת עץ דובדבן בזול על ידי מדביר גנן עם רישיון

איך מזהים מחלות בעצי דובדבן, איך מתבצעת הדברת עץ דובדבן על ידי מדביר מוסמך וכיצד משקמים את העץ אחרי שהבריא מהמחלה? כל התשובות נמצאות כאן לפניכם.

אין אחד שלא אוהב לראות את פריחת עץ הדובדבן או לאכול את פירותיו המתוקים, אך מה שאיש אינו אוהב לראות זה עץ דובדבן חולה שיש עליו מזיקים. מזיקי העץ עלולים לגרום לו להתייבש וכמובן לפגוע ביבול שלו, אך אל דאגה, כי לכל בעיה יש פתרון.

כדי להיפטר מהמזיקים ולשקם את העץ צריך את עזרתו של מדביר בעל הסמכה בגננות ועם רישיון מטעם המשרד להגנת הסביבה, ואחד כזה תמצאו כאן דרך חברת המדביר שמציל. אנחנו גם נדאג שתקבלו את הצעת המחיר הזולה ביותר לשירותי ההדברה הדרושים לכם, ונשמח כבר עכשיו לעזור לכם למצוא את המדביר הנכון עבורכם – בחינם!

מוקד הטלפון שלנו זמין עבורכם 24 שעות ביממה כדי למצוא לכם מדביר מומלץ בזול ובאופן מידי, ובזמן שאתם מחכים להגעתו תוכלו לקרוא על התסמינים של מחלות העץ, המזיקים שגורמים להן וכיצד המדביר יבצע את עבודתו.

 

✔️ הדברת עצי דובדבן וטיפול בעץ מתייבש – ייעוץ בחינם!
✔️ מניעת מחלות עץ דובדבן + שיקום העץ
✔️ טיפול ע”י מדביר מוסמך שהוא גם גנן – מומחה בהצלת עצים
✔️ חומרים שאושרו על ידי המשרד להגנת הסביבה
✔️ שימוש בשיטות הדברה בטוחות ומתקדמות
✔️ מומלץ לשלוח לנו תמונה לווצאפ של העץ – לשליחה לחצו כאן

לייעוץ וקבלת הצעת מחיר חייגו לטלפון:
הדברת עץ דובדבן כולל מניעת מחלות העץ

    לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

    עץ דובדבן מתייבש = סימן לאקרית צהובה

    האקרית הצהובה גורמת בראש ובראשונה לעלים להצהיב ולהתייבש, אך הנזק לא נגמר כאן. בהמשך תהיה פגיעה באיכות וכמות היבול של עץ הדובדבן. האקרית הזו אוהבת טמפרטורות גבוהות ואקלים יבש, לכן תוכלו להבחין בקורים שלה מתחת לעלים בחודשים החמים של השנה. ככל שרמות הלחות גבוהות יותר, כך רמת ההתקפה שלה יורדת. את עץ הדובדבן מדבירים מפני מזיקים כמו אקריות עם תרכיז רחיף SPIRODICLOFEN, שאמנם אינו רעיל, אך משתמשים בו רק בעצים שלא נושאים פירות. את הריסוס צריך לבצע בשעות הבוקר, לאחר שהעץ מתייבש מטל.

     

    דובדבנים רקובים = סימן לזבוב הפירות הים תיכוני

    הזבוב הזה נוטה להזריק את הביצים שלו לתוך הפירות, שם הן בוקעות ומהן יוצאים זחלים שניזונים מהפרי. הסימן לנגיעות הוא ריקבון בפירות, כשהזחלים אט אט גם יוצאים החוצה, נופלים לקרקע ומשם מתפתחים לזבובים. ריסוס עץ דובדבן זו לא שיטה מומלצת במקרה של מזיק זה, ועדיף במקום להשתמש בנדיפיות. עם זאת, הדבר העדיף באמת הוא למנוע את הגעת זבוב הפירות הים תיכוני מלכתחילה, ואת זה עושים בעזרת פיתיונות ומלכודות. שימו לב כי רק חברת הדברה אמינה תוכל לשלוח אליכם מדביר שידע איך לפתור את הבעיה לחלוטין כך שהמזיקים לא יגרמו למותו של העץ.

     

    עיוותים וכתמים על העלווה = סימן לציקדה ירוקה או פטריה

    הציקדה הירוקה גורמת לעלים של העץ להתקפל, ככל הנראה בגלל הפרשת רעלנים, ולתסמין זה יתלווה גם תסמין של הצהבה ועצירת הצימוח. יחד עם זאת תוכלו ככל הנראה להבחין בנקודות לבנות על העלים. עץ דובדבן חולה שלא נושא פרי יצריך הזמנת שירותי הדברה מקצועיים. הריסוס יתבצע עם תרכיז רחיף SPIRODICLOFEN, אולם זה יטפל רק בדרגות הצעירות. כדי לטפל בדרגות הבוגרות צריך להשתמש בגרגירים מסיסים DINOTEFURAN. בכל מקרה אחר משתמשים בתחליב  ACRINATHRIN.

    תסמין זה יכול גם להעיד על מחלת סלסול העלים שנובעת עקב הידבקות בפטריית Taphrina deformans. במקרה שכזה, העלים יתחילו להתבקע אט אט וינשרו. אם זה המצב, טיפול בעץ דובדבן ייעשה בעזרת גרגירים רחיפים COPPER SULPHATE.

     

    חורים וסימני כרסום בענפים = סימן לחיפושית הקליפה

    החיפושית הזו חודרת לתוך הגזע והענפים של העץ, שם היא יוצרת מחילות עבור הביצים שלה. מזיקים בעץ דובדבן מסוג זה גורמים נזק רב לשלד של העץ, ולרוב מדבירים חיפושיות מזיקות עם תחליב ACRINATHRIN. מדובר בחומר עם רעילות ברמה בינונית, כשאחרי שמשתמשים בו צריך לחכות 12 שעות לפני שנכנסים למטע העצים.

      לקבלת הצעת מחיר וייעוץ בחינם חייגו: 055-9378-507 או השאירו פרטים

      שיקום עץ דובדבן = מה צריך לעשות?

      לפני הכל צריך להבין דבר מה בנוגע לעצי דובדבן – אורך החיים שלהם הוא מוגבל. סביר להניח שהעץ ישגשג למשך כמה עשורים לפני שיתחיל לגסוס, ואם נראה כי העלים שלו מתייבשים או שיש ענפים מתים בעץ דובדבן, אף על פי שאין לו שום חוסרים ואין בו מזיקים, יכול להיות שאי אפשר להציל אותו אפילו בעזרת הדברת עצים שנעשית באופן בטוח. במקרה של עץ צעיר, צריך לגזום את הענפים המתים שלו בחודשי החורף כדי שלא יהיו פגיעים למזיקים, אך לא רק אותם, אלא גם את השורשים שהסתלסלו. צריך לוודא גם שהאדמה מספקת מספיק הזנה לעץ ולהשקות אותו היטב פעם בשבוע.

      נכתב על ידי לידור יעקובי מדביר מוסמך

      לידור יעקובי נשוי + שניים מנכ"ל ובעלים של חברת המדביר שמציל. מדביר מוסמך, בעל רישיון הדברה מספר 3054. בעל תעודת לוכד נחשים, מבצע הדברה לכל סוגי המזיקים והמכרסמים עם חומרים מאושרים ע"י המשרד להגנת הסביבה. תמיד שמח לענות על כל שאלה.